19. juni 2023
Byutvikling
Åpnet portene til Veterinærhøgskolen

Det gamle skolebyggets uteområder på Adamstuen i Oslo er nå åpne for befolkningen.

Korps går inn porten

Det var storstilt åpning av hovedporten, med både korps og byrådsleder Raymond Johansen på plass.

Foto: Oslobygg KF

– Dette skal bli et sted som gir oss bedre folkehelse. Det vi får nå, er en kjempestor, felles hage som blir et godt friluftsområde for folk i nabolaget, sa byrådsleder Raymond Johansen da han klippet av låsen og åpnet hovedporten inn til Den gamle Veterinærhøgskolen på vidt gap.

Oslo kommune og Linstow eier hver sin del av Den gamle Veterinærhøgskolen, og er i gang med å planlegge, rehabilitere og ikke minst ta i bruk området. Det vil være byggevirksomhet og store endringer på området i mange år fremover, men deler av uteområdet tilgjengeliggjøres nå.

– Dette historiske stedet skal gjennomgå store endringer på både kort og lang sikt. Området skal bli et godt samlingspunkt for alle som bor her og for hele Oslo, sier byråd for næring og eierskap, Rina Mariann Hansen i en pressemelding.

Ved å åpne alle portene inn til området blir det enklere å komme til fasilitetene, eller bare å gå gjennom området. Den nordlige delen av eiendommen har oppgraderte idrettsflater, gressplener og store trær.

– Helt siden vi kjøpte eiendommen har målet vært å skape aktivitet så tidlig som mulig. Noe er allerede iverksatt, som rehabilitering av hovedbygget, avtaler med fotofestivalen Oslo Negativ, ulike filminnspillinger og dyrkningsselskapet U-Reist, men vi vet også at det kan ta 10-15 år før dette stedet har funnet sin endelige form, sier adm.dir. i Oslobygg, Eli Grimsby, som sammen med konsernsjef i Linstow, Per Mortensen kunne ønske velkommen til portåpningen på Den gamle Veterinærhøgskolen.

Linstow kommer selv til å flytte sitt hovedkontor til området til høsten, og de har også nylig inngått avtale med Kiwi om å etablere dagligvarebutikk. Ambisjonene for utviklingen av hele området er at det skal bidra til at Oslo blir en grønnere, varmere og mer skapende by.

Av Redaksjonen