Frokostmøte
11. mai 2021

Materialtreff 11.05.2021

Digitalt
08:00-11:00
NAL
Gratis
0 kr

Velkommen til inspirasjon og faglig påfyll. 11 kvalitetsleverandører presenterer sine produkter og nyheter spesialtilpasset arkitektbransjen. Tema er byggvarer, fasade/tak, baderom/sanitær, fliser/design. 

Møtet avsluttes med prosjektpresentasjon -” Vannkunsten – overgangen mellom skjærgård og storby”

– ved Emma Hansson, arkitekt og partner hos Tegnestuen Vandkunsten

 

 

Velkommen til inspirasjon og faglig påfyll. 

11 kvalitetsleverandører presenterer sine produkter og nyheter spesialtilpasset arkitektbransjen. Tema er byggvarer, fasade/tak, baderom/sanitær, fliser/design (se leverandørelisten under)
 
  
 
 
Prosjektpresentasjon 
Vandkunsten – overgangen mellom skjærgård og storby 
 
Vandkunsten i Bispevika handler først og fremst om å formidle overgangen mellom by og fjord, og i den prosess, skape adgang og utsyn til vannet for beboere og besøkende. – ved Emma Hansson, arkitekt og partner hos Tegnestuen Vandkunsten
 
  

 

Nettkurset Materialtreff er et opptak av kurset som ble holdt 11. mai 2021 som et heldigitalt formiddags kurs. Total spilletid vil være totalt 2 timer+ 20 min. Opptakene kan ikke lastes ned, men du kan gå inn flere ganger og se opptakene om igjen eller dele det opp i flere fremvisninger.  

Minera Skifer 
Skifer er godt egnet til fasade og tak: Hvilke muligheter finnes og hva bør du tenke på? 
Minera Skifer har skiferbrudd på Oppdal, Otta og Offerdal og leverer skifer til alle byggets flater. 

Steni 
Dessverre forhindret i videopresentasjon - se egen pdf lengre ned på denne siden. Minimering av avfall på byggeplass og i produksjon. Kan du få flere uttrykksmuligheter på en fasade samtidig som du unngår unødvendige kostnader og negativ miljøpåvirkning med materialavfall? Steni gir tips og råd for å skape mer spennende fasader og økt bærekraft.

NorDan
- er ikke bare vinduer og  dører til vanlige hus. Vi kan store vinduer og fasader også. Husk vinduer og dører er husets øyne i en perfekt fasade 

Norgips lanserer 
- lynrask montasje av “Bombesikre” vegger! 
Det er en økende etterspørsel etter sikkerhetsklassede vegger. Det er med bakgrunn i dette at vi har utviklet Nail It Safety – et nytt system for sikring av innervegger som er godkjent på RISE Borås Sverige 

gop Norge 
- vil i innlegget fokusere på Hi-Macs til innredning, baderom/sanitær og til fasade. 
Om gop Norge: Smarte og holdbare løsninger for fasade og veggbekledning 
Med tilpassede formater, løsninger og spisskompetanse innen materialer og overflater for utvendige og innvendige sammenhenger, effektiviserer vi prosjektene dine. Produktene er sertifiserte og har nødvendig dokumentasjon. 

Geberit sanitærrommet 2021
Berøringsfrie løsninger og økt komfort. 
Nye sanitær og baderom produkter som gir merverdi for mennesker og bygg
Mer renslighet, plass, innovative funksjoner og LCC i både næringsbygg og bolig.

Norsk Byggtjeneste
Valg av byggevarer basert på miljøkriterier er enklere ved bruk av ECOproduct. ECOproduct metoden er oppdatert og vurderingen viser nå egen karakter på energiressurser og ny karakter på sirkulærøkonomi. Byggtjeneste leverer en database med alle byggevarene som har ECOproduct-vurdering.

Modena
Fremtidens kermaiske løsninger, ved trendanalytiker Jorunn Tharaldsen fra Modena. 
Modena er en ledende leverandør av flis, naturstein, terrazzo, basseng og fasade.

Cembrit
- kommer til å fokusere i sin presentasjon på brannklassifisering og miljøsertifisering av Cembrit fibersement fasader.

Komproment
Ventilerende og bæredygtige facadekonstruktioner i TEGL, NATURSKIFER, KERAMIK og BETON
 Design både tag of facade med samme materiale. 
 Systemudviklinger og systemgarantier – 1 leverandør / 1 telefonnummer og kun 1 ansvar  

ROCKWOOL og vår innsats for en mer bærekraftig produksjon.
I januar 2021 konverterer vi store deler av vår produksjon i Norden over på fossilfrie energikilder. Egenutviklet produksjonsteknologi gjør det mulig for oss å gjennomføre et slikt skifte. Resultatet blir en reduksjon i direkte CO2 utslipp med 70%, som gjelder for hele vår produksjon i Norden.

 

Prosjektpresentasjon -” Vannkunsten – overgangen mellom skjærgård og storby” 

– ved Emma Hansson, arkitekt og partner hos Tegnestuen Vandkunsten

RTGUIA3A

Vannkunsten i Bispevika handler først og fremst om å formidle overgangen mellom by og fjord, og i den prosess, skape adgang og utsyn til vannet for beboere og besøkende.

Det er kontrastfylt syn, som kombinerer ekstrem tett byutvikling med Barcode i ryggen som det ytterste ekstreme, og på den anden siden Oslo fjordens flotte natur, som kommer helt nær og gir en fantastisk sikt gjennom skjærgården.

Vannkanaler og ’lille Venezia’
De indre vannkanalene representerer bebyggelsens livsnerve – fra nesten alle boliger kan man se direkte ned til vannet, som styrker følelsen av å bo ved vannet. Helt sentralt i bebyggelsen har vi plassert et fellesrom. Et sted, hvor livet kan leves og fester kan avholdes. Oslos første fellesrom i en boligbebyggelse – et viktig fingeravtrykk fra tegnestuens DNA.

Lokal skifer på fasader og tak
Fasadematerialer er vurdert ut fra strenge kvalitetskriterier, knyttet til estetisk kvalitet, bærekraft, miljøpåvirkning, godt inneklima og lite vedlikehold. Den nordiske identitet er avgjørende, og de anvendte materialer reflekterer inspirasjon fra norske fjell, skog og hav.
For å understreke det monolitiske uttrykk var det viktig å finne materiale som ville fungere på fasade så vel som tak, da taket i dette prosjekt er at betrakte som en femte fasade. Lyse skifer fra Oppdal er valgt ut fra disse kriteriene.

Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten
Byggherre: Oslo S Utvikling AS (OSU)

Plassering: Bispevika havn, Oslo
Areal: 35.000 m2
Antall: 300 leiligheter  

Materialtreff-kursisidene110521Materialtreff-kursisidene110521Materialtreff-kursisidene110521