Om NAL
Publisert 18. mai 21
Av: Børge Sildnes

Nye nettsider for NAL: Äntligen!

De nye nettsidene skal være brukervennlige, et godt arbeidsverktøy for organisasjonen – og ikke minst: bidra til å spre kunnskap om både arkitektur og NALs arbeid.

Publisert 18.05.2021
Av: Børge Sildnes
Annicken Vargel Foto: Marte Garmann
Annicken Vargel Foto: Marte Garmann

- Jeg håper mange medlemmer tar seg tid til å vandre litt rundt i de nye sidene, og kanskje bli litt kjent med organisasjonen på nytt.

Annicken Vargel, kommunikasjonssjef i Norske arkitekters landsforbund

Forrige gang NAL redesignet nettsidene var i 2013, og med få justeringer siden den gang var tiden nå overmoden for å gjøre endringer.

- Dette har vært et ønsket prosjekt over lang tid, og jeg er veldig glad for at dagens landsstyre har sett viktigheten av å prioritere tid og midler til dette, slik at vi endelig kom i havn, sier Annicken Vargel, kommunikasjonssjef i NAL.

Prosessen ble startet vinteren 2018, og har involvert kartlegging av organisasjonens behov, brukeranalyser av nettsiden og også intervjuer med medlemmer, arkitekter og lokalforeningsledere. Kommunikasjonsavdelingen i NAL har hatt det største ansvaret i prosessen, godt hjulpet av krefter fra andre deler av organisasjonen. 

- Og så har vi fått veldig god hjelp underveis av Ørjan Sveen og Marius Hole i Spoon Agency; de har virkelig forstått hva organisasjonen hadde bruk for, og har løftet oss – både når det gjelder design og oppbygging av nettsiden - opp til år 2021. På den tekniske utviklersiden har vi hatt gode rådgivere i Anne Rønning og Andreas Lundgren i Xlent. Der vi før tastet oss inn på et nettsteds forside og bladde oss innover som i en bok, kommer i dag over halvparten av brukerne rett inn på den siden de ønsker å se – via Google. Det har helt endret hvordan et nettsted som vårt må bygges opp, sier Vargel.

Hovedmålgruppen for de nye nettsidene er, naturlig nok, medlemmene. I tillegg kommer media, myndigheter og andre som er interesserte i arkitektur eller NALs arbeid.

Et prioritert område, som er det desidert mest populære blant arkitekter, er konkurransestoff. I tillegg kommer informasjon om organisasjonen og lokalforeningene, NALs politiske satsningsområder, kurs og arrangementer.

Kurssidene har foreløpig samme utforming som før, men det endrer seg så snart nytt medlemssystem er på plass over sommeren. Da vil også disse sidene fornyes, og ikke minst vil alle kurs og arrangementer i organisasjonen samles i èn felles kalender – til glede for medlemmer som nå kan få den totale oversikten av aktiviteter.

- Jeg håper mange medlemmer tar seg tid til å vandre litt rundt i de nye sidene, og kanskje bli litt kjent med organisasjonen på nytt. Og ikke minst: at de nyter de knallfine illustrasjonene av Børge Bredenbekk!

 

PS. NAL har ikke gått over til å skrive svensk. Tittelen refererer til det ofte hørte utropet «äntligen» i forbindelse med kunngjøringen av Nobelprisen i litteratur i Stockholm.