Kurs og arrangement
Publisert 21. mai 21
Av: Camilla Moneta

- Positiv og teambyggende fagdag

Arkitektenes fagdag: Miljø nærmer seg, og vi har snakket med en entusiastisk deltaker om den første fagdagen og hvorfor hun ønsker å delta på alle de fire fagdagene om bærekraft i år.

Publisert 21.05.2021
Av: Camilla Moneta
Bilde Gitte Langlo og ART arkitekter og ingeniører på kontoret i Ålesund
Gitte Langlo og ART arkitekter og ingeniører på kontoret i Ålesund

- Ja, vi vil gjerne få med oss flere av fagdagene.

Gitte Langlo, arkitekt MNAL

Gitte Langlo er arkitekt MNAL i ART arkitekter og ingeniører AS i Ålesund. Hun leder også Møre og Romsdal arkitektforening, og inviterte alle arkitektene på kontoret til å delta på siste fagdag. Det ble i følge henne en svært positiv og teambyggende dag.  

- Vi hadde felles visning for arkitektene. Det var en stor fordel å vise dette som streamet kurs. Vi kunne stoppe visningen etter hvert foredrag og ta en kort diskusjon. Det fungerte kjempegodt og vi hadde flere veldig gode diskusjoner og betraktninger om det som vi kunne relatere til våre prosjekt. 

Hvorfor er det viktig å bruke tid på faglig oppdatering på bærekraft?

- Vi får styrket vår argumentasjon og vi får forbilder å vise til - noe som hjelper i dialog med byggherrer. Det at det var mange mindre foredrag gav oss godt innblikk i flere forskjellige situasjoner. Vi er Miljøfyrtårn-bedrift, men sliter med å få prosjektere mer bærekraftig.

Gitte og kollegene synes foredragene var godt gjennomført og presentert og det fungerte bra å vise dem på storskjerm!

Tenker dere å gjøre noe liknende med fagdagene om miljø, sosial bærekraft og økonomisk bærekraft?

- Ja, vi vil gjerne få med oss flere av fagdagene. Det å kurse oss sammen er veldig verdifullt, for slik kan vi framstå med en felles holdning og med mer selvtillit på bærekraftområdet. Det blir stadig viktigere med kunnskap, for det er lite tid til å utforske nye løsninger når både entreprenører og private og offentlige byggherrer hele tiden vil skjære ned på kostnader, spesielt dem som er knyttet til prosjektering.