Karen Hindsbos etterfølger er ansatt

Ingrid Røynesdal blir ny direktør ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Ingrid Røynesdal blir ny direktør ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Foto av Ingrid Roynesdal

Ingrid Røynesdal, administrerende direktør for Oslo-filharmonien, blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. 

Foto: Rune Bendiksen
>

Nasjonalmuseets styre har landet Ingrid Røynesdal som ny direktør etter Karin Hindsbo, som nylig ble ansatt som direktør ved kunstmuseet Tate Modern i London.

– Ingrid Røynesdal er en rutinert og moderne kulturleder, med meget god kjennskap til både norsk og internasjonalt kulturliv. Vi gleder oss til at hun skal lede og videreutvikle Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, sier Maria Moræus Hanssen, Nasjonalmuseets styreleder, i en pressemelding.

>

Fra Oslo-filharmonien

Styreledereen beskriver Røynesdal som en samfunnsengasjert direktør som vil være «svært ambisiøs på kunstens vegne, og dens potensiale til å nå bredt og bety mye i folks liv».

Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, hvor hun har vært leder siden 2013. Her kan hun, ifølge museets styreleder, vise til sterke resultater, både i orkesterets faglige utvikling og i dets møter med publikum.

Har store ambisjoner

Den nye museumsdirektøren er utdannet statsviter og klassisk pianist, og har museumsbakgrunn som direktør for KODEs komponisthjem i Bergen i perioden 2011–2013. Hun har også styreerfaring fra blant annet Aschehoug forlag, Talent Norge, VGTV og arbeidsgiverforeningen Spekter.

– Jeg har fulgt det nye museet og er svært imponert over hva virksomheten har fått til. Museets resultater er inspirerende – både i publikumstall og det kunstneriske programmet. Og museets samling av kunst, arkitektur og design er virkelig enestående. Det er derfor med stor glede, men også ydmykhet at jeg har takket ja til denne jobben, sier Ingrid Røynesdal.

– Jeg har store ambisjoner for Nasjonalmuseet. Først ser jeg frem til å bli kjent med museets dyktige medarbeidere, slik at vi sammen kan sette retning for årene som kommer. Deretter vil jeg bidra til å videreutvikle og forløse det store potensialet som ligger i samlingen, formidlingen, publikumstilbudet, forskningen og den kommersielle driften, sier hun.

Røynesdal presenteres for pressen tirsdag formiddag og tiltrer i jobben som direktør for Nasjonalmuseet 1. oktober 2023.

>
>
>