Svensk-norsk sammenslåing

WIR arkitekter slår seg sammen med Krook & Tjäder Oslo.

Nysammenslått gjeng i Krook & Tjäder Oslo. Fra venstre til høyre: Lena-Mari Nordli, Tiago Sjøblom Tavares, Jeannette Wikström, Jan Kristian Borgen, Jessica Lanham, Ellinor Stendlert og Bjørn Fagerhøi.

Foto: Marte Garmann
>

Svenske Krook & Tjäder etablerte seg i Oslo i 2017, men har vært et svensk arkitektkontor siden 1988 og har der rundt 300 ansatte. Nå slår Oslo-avdelingen seg sammen med WIR arkitekter, heter det i en pressemelding. WIR arkitekter ble startet i 2017, og totalt får Krook & Tjäder Oslo nå 7 ansatte. 

– Krook & Tjäders verdier med tydelig fokus på samarbeid og relasjoner kombinert med stort engasjement i ethvert oppdrag, sammenfaller med WIRs grunnverdier, sier Jeannette Wikström, sivilarkitekt og tidligere daglig leder i WIR arkitekter, i pressemeldingen. 

>

Ser allerede resultater

For Krook & Tjäder handler sammenslåingen om å styrke seg i det norske markedet. Samarbeidet påbegyntes ved årsskiftet og i dag går selskapet ut med sammenslåingen offisielt.

– Vi er veldig glade for å ha fått med oss Jeannette Wikström og Tiago Sjøblom Tavares i WIR arkitekter. Deres ambisjon og engasjement passer fint inn i Krook & Tjäders kultur, hvor vi ser muligheter i endring og sterkt personlig driv. Samarbeidet har allerede gitt resultater, blant annet gjennom et nytt kontorprosjekt med høye miljøambisjoner i Oslo og boligprosjekter på Hamar og i Stange. Vi ser frem til flere spennende prosjekter og muligheten til sammen å utvikle selskapet til et solid arkitektkontor i det norske markedet, sier Jessica Lanham, daglig leder i Krook & Tjäder Oslo. 

Samme klimaambisjoner

Jeannette Wikström fra WIR forteller at kulturelle likheter mellom de to kontorene og et felles ønske om vekst har gjort det enkelt å ta dette steget til sammenslåing.

– Å være en del av et arkitektkonsern med høye faglige ambisjoner gir mulighet til å utvikle vår virksomhet sammen og jobbe for å styrke arkitektens rolle i markedet. Dette er en vinn-vinn-situasjon for oss. I et stadig tøffere marked og med flere utfordringer, særlig klimaspørsmålet som begge kontorer har høyt på agendaen, ser vi muligheter i hverandre, sier Wikström, som har erfaring fra Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb, Torstein Ramberg Arkitekter og Madsø Lund Sveen Arkitekter.

>
>
>