24. mai 2024
Utdanning
Ny rektor i Aarhus

Kristine Leth Juul blir rektor for Arkitektskolen Aarhus. 

Kristine Leth Juul har vært prorektor ved Arkitektskolen i Aarhus siden 2017. Nå blir hun rektor ved skolen som har rundt 750 elever. 

Foto: Hemad Nazari, Arkitektskolen Aarhus

1. august tar Kristine Leth Juul over som rektor ved Arkitektskolen Aarhus. Juul har vært prorektor i syv år og har vært leder og partner i arkitektkontoret Møller & Grønborg.

– Med Kristine Leth Juul mener vi å ha funnet en kandidat som kan løfte Arkitektskolen Aarhus til en enda sterkere posisjon i dansk og internasjonal arkitekturverden. Samtidig vil hun ta vare på de styrkene som allerede kjennetegner skolen, heter det fra styreleder Carsten With Thygesen, i en pressemelding.

Styret håper at Juul blant annet vil åpne opp skolen mer for samfunnet og bygge bro med arkitektbransjen og næringslivet for øvrig.

– Arkitektskolen Aarhus er en dynamisk utdannings- og forskningsinstitusjon som står solid plantet i en samarbeidskultur. Jeg er sikker på at vi kan spille en enda viktigere i rolle i samfunnet og bidra med ferdigheter og kunnskap som skaper bærekraftige leveområder, steder og rom for fremtiden, sier Juul selv om sitt nye oppdrag.

Av Redaksjonen