Kurs og arrangement
Publisert 25. august 22
Av: Telemark arkitektforening

Typisk Telemark: Befaring i Brevik

Torsdag 01. september får vi omvisning i to eneboliger og får høre om to ulike tilnærminger til arbeid på eldre bygninger. Husk påmelding, siden det er begrenset med plass.

Publisert 25.08.2022
Av: Telemark arkitektforening
Snitt: Zoarbakken / Kristine Glenna Kragset
Snitt: Zoarbakken / Kristine Glenna Kragset
Torsdag 1. september kl. 18:00-20:00 samler vi for høstens første arrangement i Brevik og tar en spennende omvisning av to ulike eneboliger.

Først skal vi besøke boligen til arkitekt Kristine Glenna Kragset. Eneboligen er definert som bevaringsverdig, men da Kristine overtok boligen var tilstanden dårligere enn først antatt. Fasadeendringene er minimale men husets indre har blitt transformert. Som hun selv beskriver har det i prinsippet endt opp som et nytt trehus inne i det eksisterende. Kristine har hatt som mål å utføre prosjektet på en miljøvennlig og bærekraftig måte, som har ført til spennende materialvalg.
Interiør, Zoarbakken / Kristine Glenna Kragset
Interiør, Zoarbakken / Kristine Glenna Kragset
Videre skal vi til et en bolig fra 1700-tallet som har blitt tilbakeført til antatt utseende. Sammen med befaringer i nærområdet og rivningsprosessen hvor det dukket opp profilerte listverk og gjemte vindusåpninger fikk de en oversikt over byggeskikken i Brevik. Huset har fått en tilbakeføring ned til detaljer som lin-isolasjon, smidd spiker, linoljemaling og håndhøvlede listverk. Vi skal få omvisning av utførende, Thomas Bygningsmann fra Kviteseid som jobber med freda og verneverdige bygg. Husets eier driver bygningsvernbutikken Fru Blaa i Brevik.
1700talls-hus i Brevik / Bygningsmann  Foto: Thomas Sandvik Jakobsen
1700talls-hus i Brevik / Bygningsmann Foto: Thomas Sandvik Jakobsen
Vi tar spørsmål underveis og en komparativ og hyggelig fagprat i etterkant.

Arrangementet krever påmelding hvor vi har en begrensing på 20 personer.
Meld deg på via mail til teaf@arkitektur.no