Slippfest/debatt: Nordens Paris eller trøbbel i paradis?

Hva skal Tromsø være – og for hvem? Kan fremtidens byutvikling forene turist og Tromsøværing? Vi diskuterer høyder, hoteller og helhetstanker om Tromsøs identitet – bli med på debatt og slippfest i Norden Paris!
Hva skal Tromsø være – og for hvem? Kan fremtidens byutvikling forene turist og Tromsøværing? Vi diskuterer høyder, hoteller og helhetstanker om Tromsøs identitet – bli med på debatt og slippfest i Norden Paris!
Strandgata 5-7-9: NIELSTORP+

Strandgata 5-7-9, tegnet av Nielstorp+, er en hel ny bydel i Tromsø, og ett av byens mange nye utviklingsprosjekter.

Illustrasjon: Nielstorp+
>

Den nyeste utgaven av Arkitektur (ute i juni) er viet temaet Nord-Norge. En veldig stor og variert landsdel når det kommer til arkitektur og by- og stedsutvikling – utfordringer og muligheter.

I Tromsø går debatten om byens fremtid høyt om dagen, og i samarbeid med Nord-Norges Arkitektforening og NODA Nordnorsk design- og arkitektursenter har vi gleden av å invitere til slippfest og debatt den 13. juni, midt i sentrum av byen kalt Nordens Paris.

>

Turist og Tromsø-væring?

I løpet av ti år er vinterturismen i Tromsø tidoblet. Jekta storsenter har sugd handelsstanden ut av sentrum. Storstilt boligbygging har flyttet byens tyngdepunkt til kaikanten. Og Moxy-hotellet ble kåret til Norges styggeste bygg av Arkitekturopprøret.

Nå foreligger storstilte planer om videre byutvikling. Mens noen spår sentrumsdød, ruger andre på storstilte planer for yrende byliv.

Men hva skal Tromsø være – og for hvem? Kan fremtidens byutvikling forene turist og Tromsø-væring? Vi diskuterer høyder, hoteller og helhetstanker om Tromsøs identitet!

Panelet består av:

Elin Delmar, arkitekt i Asplan Viak

Tord Kvian, arkitekt i NIELSTORP+

Viljar Hanssen (AP), leder for KOBY

Moderator:

Gaute Brochmann, redaktør Arkitektur

Arrangementet er gratis og åpent for alle, og det vil bli anleding til å smuglese Arkitektur før alle andre! Det vil også bli mulig å stille sprøsmål og delta i debatten fra publikum.

Vel møtt til debatt og fest!

NB! På grunn av stor interesse er slippfesten og debatten flyttet til Café Sånn i Kulturhuset i Tromsø.

Meld deg på facebook-arrangementet her.

>
>
>