Arrangerer karrieredag på NTNU

Karrieredager har lang tradisjon på NTNU, men arkitektbransjen har alltid vært dårlig representert. Mali Ulfsnes Horten var lei av å se studenter på andre fakulteter fråtse i spennende bedriftspresentasjoner og foredrag, og bestemte seg for å ta grep.

Bilde av Arkitekturdagen NTNUs kommite

Broderskabets kommite for Arkitekturdagen NTNU i full vigør

Foto: Emil Magnus
>

Hver høst arrangeres Karrieredagene på NTNU. Bedrifter har stands, fagfolk holder foredrag om bransjen sin og studentene får muligheten til å spørre og grave om alt de grubler på. 

– Dessverre har det alltid vært få bedrifter som ansetter arkitekter på disse arrangementene. Noen større konsulentbedrifter har man møtt, men de har alltid hatt mest fokus på ingeniørbiten, forteller Mali Ulfsnes Horten. 

Sammen med et knippe andre studenter fra Broderskabet, arkitekturlinjens linjeforening på NTNU, jobber hun nå for å arrangere Arkitekturdagenen NTNU, den 9. november i år. 

– Vi vil samle studentene og bedrifter til en dag hvor vi kan få vist frem mangfoldet og bredden av muligheter i arkitekturfaget, sier Horten, som er leder for Arkitekturdagens kommite.

>

Liten oversikt over bransjen

 

Mange arkitekturstudenter har et litt snevert syn på hva en arkitekt kan være, forteller Horten. 

 

– Vi har opplevd at mange studenter ikke har helt oversikt over hva som finnes av arkitektjobber der ute. Alle vet en kan jobbe for et arkitektkontor og være prosjekterende arkitekt, men ikke alle vet at en kan jobbe på plankontor, byggesakskontor, antikvarer, eiendomsutviklere og alt annet på spekteret av det som finnes i privat og offentlig sektor. 

 

Hun forteller videre at responsen har vært veldig god fra bedriftene de har vært i kontakt med. 

 

– Det er tydelig at dette er noe de ønsker å delta på. Noen har også sagt at dette er noe de savnet når de selv var studenter. 

 

I tillegg til foredrag og bedriftspresentasjoner og stands vil det også bli arrangert debatter. De har allerede fått Kai Reaver, fagsjef i Arkitektforbundet, med på laget som ordstyrer for en debatt om bærekraftig omstilling innenfor arkitekturfeltet.

Oversiktsfoto av NTNU

Arkitekturdagen NTNU skal arrangeres på stipa i sentralbygget midt på Gløshaugen, NTNUs største campus i Trondheim.

Foto: Erik Børseth / NTNU Info

Viktigere enn noen gang

 

Det er en kjent sak at det er nedgangstider i arbeidsmarkedet for arkitekter. Nylig annonserte Sweco at de kutter 30 årsverk.

 

Horten mener dette bare gjør det mer aktuelt med en karrieredag. 

 

– Nå er det viktigere enn noen gang å vise studentene mangfoldet av arbeidsmulighetene som finnes. Også er vi jo heldige med at arbeidsmarkedet har holdt seg noe mer stabilt her i Trondheim. 

 

Hensikten til arrangementet er også å knytte langsiktige bånd mellom studenter og bransjen, forklarer hun videre.

 

Alle bedrifter som kunne tenke seg å delta på arrangementet er svært velkommne til å ta kontakt på bedrift@arkitekturdagen.no, avslutter Horten.

 

Arkitekturdagen NTNU vil arrangeres for første gang den 09. november i "stripa" på NTNUs campus Gløshaugen.

 

>
>
>