– Dette tidsskriftet oser av formmessig selvtillit!

Arkitektur er Årets tidsskrift i kategorien design og layout. – Vi vet alle at arkitekter og alt de tar i er litt penere enn oss andre, sier juryen.

Arkitektur er Årets tidsskrift i kategorien design og layout. – Vi vet alle at arkitekter og alt de tar i er litt penere enn oss andre, sier juryen.

Gaute Brochmann. Foto.

Gaute Brochmann er redaktør i Arkitektur og har ledet sammenslåingen av Arkitekturforbundets to tidligere tidsskrift.

Foto: Ingebjørg Semb
>

Norsk tidsskriftforening offentliggjorde i dag vinnerne av fire priser i konkurransen Årets tidsskrift. Blant dem gikk Pris for design og layout til tidsskriftet du leser akkurat nå.

Arkitektur ble lansert i mars 2023 og er utformet av designbyrået Bielke & Yang og grafisk designer Erland Banggren.

– Vi vet alle at arkitekter og alt de tar i er litt penere enn oss andre, så juryen hadde høye forventninger til formgivingen av tidsskriftet deres – og disse har blitt mer enn innfridd. Prisen for design og layout 2024 går til Arkitektur, sier juryen i sin begrunnelse, og fortsetter:

– Dette tidsskriftet oser av formmessig selvtillit!

>

Trofast klippe

Redaktør Gaute Brochmann kaller prisen en utrolig hyggelig påskjønnelse for redaksjonen og for Arkitektforbundet, som eier tidsskriftet.

Arkitektur var resultatet av en sammenslåing av forbundets tidligere to tidsskrifter, Arkitektur N og Arkitektnytt, da det i fjor fikk ny drakt.

– Alle fra journalistene til styremedlemmer har engasjert seg sterkt i designet til det nye bladet og bidratt til at det har blitt så bra som det har blitt, sier Brochmann, før han forter seg å legge til:

– Den største takken går imidlertid til designerne i Bielke & Yang ved særlig Kristina Flølo og Steffen Olsen, og naturligvis vår trofaste klippe av en husdesigner, Erland Banggren. Det har vært og er et privilegium å jobbe med så flinke folk.

Forsiden på Arkitektur 4/23, med tema trearkitektur.

God rytme

Juryen sier videre at tiddskriftet har «stilig layout med god rytme og fine skrifttyper på deilig papir. De ulike seksjonene har alle sitt eget preg – også på nettsidene. Dette gjør det både morsomt og lett å navigere. Typografien er vakker, variert og behagelig å lese. Gode fotografier og tegninger får plass til å skinne».

– Arkitekter er jo opptatt av formgivning, så denne prisen henger høyt, sier Brochmann.

De andre prisvinnerne er Norsk Shakespearetidsskrift (Årets tidsskrift), Museum (Pris for faglig formidling) og Jazznytt (Pris for språk og formidling).

Prisen deles ut av Norsk tidsskriftforening med er støtte fra Norsk Journalistlag, Kulturrådet og Edda Presse.

>
>
>