Her er de nominerte til OMA Awards

Juryen peker på arkitekter og utviklere, men også en journalist, en bydel og en bareier, som de mener gjør Oslo til en bedre by.

Nominerte Årets Byhelt

De nominerte til prisen «Årets byhelt» er Dana Jdid, Hilde Lundgaard og Øystein Aurlien.

Foto: Aftenposten / Ingvild Shrivastava / Torleif Kvinnesland
>

Den 24. til 26. september går Oslo Urban Week av stabelen i Kvadraturen. I tillegg til en rekke arrangementer som tar for seg temaer som rehabilitering og ombruk, byplanlegging og nabolag, planprosesser og politikk, skal det også feires og deles ut priser under OMA Awards. 

Prisene som skal deles ut i år, og som folket selv har vært med på å nominere, er i kategoriene «Årets byhelt», «Årets transformasjonsprosjekt» og «Årets bylivsprosjekt».

Etter en grundig vurdering har juryen, bestående av Elias Heiberg (Møller Eiendom), Emil Paaske (Agate), Johanne Borthne (Powerhouse Company) og Maria Kielland Krag (Byantikvaren) kommet frem til de endelige nominerte.

>

Må tørre å tenke nytt 

–  Fellesnevneren for de nominerte i årets OMA Awards er at de alle på hver sin måte har vært med på å gjøre Oslo enda bedre. Juryen har gjort en kjempejobb med å velge ut gode prosjekter og flinke folk. Det blir stor stas å kåre de endelige vinnerne siste kveld under Oslo Urban Week, sier daglig leder i OMA, Rasmus Reinvang, i en pressemelding.

For første gang skal juryen også kåre en vinner i kategorien «Årets hederspris». Hvem som mottar de ulike prisene, blir først kjent under Oslo Urban Weeks avslutningsarrangement på Salt den 26. september. 

Disse kan vinne OMA Awards 2024:

    Årets transformasjonsprosjekt
  • Carls (tidligere den gamle Verkstedhallen på Carl Berner, nå restaurant, utested og arrangementsarena) – ORO Eiendom og KIMA arkitektur: «Carls er et svært godt eksempel på bevaring gjennom aktiv bruk, og har blitt et etterlengtet tilskudd til bylivet på Carl Berner»
  • Ambassaden (tidligere den amerikanske ambassaden i Henrik Ibsens gate) - Fredensborg, Lundhagem, Atelier Oslo, SLA og Paulsen & Nilsen: «Ambassaden er et overskuddsprosjekt der kjærligheten til bygget og ambisjonene til oppdragsgiver, arkitekt og interiørarkitekt går hånd i hånd»
  • Filipstad Brygge 1 (kontor, Aker Brygge) – Storebrand, Grape Architects og SOLA: «Prosjektet har utstrakt bruk av ombruk og gjenbruk. Etasjeplanen er mye mer fleksible og fremtidsrettet og bygget har fått en kapasitetsøkning med 600 arbeidsplasser»
    Årets bylivsprosjekt
  • Torggata 2014-2024 – Bymiljøetaten, Sweco og Torggata gateforening: «I løpet av de perioden 2014 - 2024 har Torggata utviklet seg fra å være en trafikkert, nedslitt og lite attraktiv gate til å i dag være en vital og attraktiv forbindelse mellom Grünerløkka og sentrum»
  • Kristparken – Bydel St. Hanshaugen og SOLA: «Kristparken er blitt rik på tilbud med multibane for ballspill og skøyter, park - stativer til trening og aktivitet, sjakkbrett, bordtennisbord, benker, turstier og blomsterenger. Den er ikke lenger ekskluderende, men særdeles inkluderende»
  • St. Halvards gate 33 (ombruksprosjekt i gamle industrilokaler i Gamlebyen) – Natural State AS, Gamlebyen Eiendom AS og Gamlebyen Loft – «Prosjektet har bidratt til økt tilhørighet og trygghet for de lokale, arbeidsplasser, lokal produksjon, lokaløkonomi, og økt eiendomsverdi –alt uten å utvide en eneste kvadratmeter»
    Årets byhelt
  • Hilde Lundgaard – Aftenposten: «Med et faglig sterkt blikk, ubestikkelig integritet og et tydelig språk når Lundgaards tekster om Oslos arkitektur- og byutvikling ut til et bredt publikum»
  • Øystein Aurlien – Tullinsamarbeidet: «Han er en svært aktiv, engasjert og uredd Oslo-entusiast som evner å sette dagsorden og skape bredt engasjement»
  • Dana Jdid – Baba Bar: «Dana har skapt et inkluderende og trygt sted 'for oss, av oss' ... Baba Bar er mer enn bare en bar, det er Oslos mangfoldige urbane stue»
>
>
>