Mad-spillet om byutvikling

Møt Bydoktoren, Samfunsgeografen og Wonderboy i Mads nye byutviklingsspill. – Vi har tatt utgangspunkt i karakterer som går igjen i byutviklingsandedammen i Oslo, sier Kyrre Sundal i Mad. 

Møt Bydoktoren, Samfunsgeografen og Wonderboy i Mads nye byutviklingsspill. – Vi har tatt utgangspunkt i karakterer som går igjen i byutviklingsandedammen i Oslo, sier Kyrre Sundal i Mad. 

Spill spill og vinn ting: Buttons med de ulike spillkarakterene er premie i det nye Mad-spillet.

Foto: mad
>

Hvite tegneserie-skyer på himmelblå bakgrunn. Operaen, Akershus festning og rådhuset blant gule høsttrær. Stemningen settes virkelig i det humoristiske spille «Den alternative planprosessen 1.0», som lanseres av Mad i forkant av Oslo Urban Week

Her kan du være 15 forskjellige karakterer: Statens vegvesen, Oslo og Statsbygg, men også egne fiktive karakterer, basert på virkelige byutviklingsmennesker. Bare smak på navn som Silkepusen, Bydoktoren, Samfunnsgeografen og Wonderboy og gjett hvem Mad-gjengen har hatt i tankene.

>

Kjente fjes

– Spillet er basert på kjente fjes. Vi har trålet nettsider som arkitektur.no og Estate og funnet utgangspunkt for karakterer som går igjen i byutviklingsandedammen i Oslo. Jeg kan jo røpe at Erling Fossen er bydoktoren. Han og Samfunnsgeografen har jo hatt litt debatt i spaltene til arkitektur.no, sier Mad-arkitekt Kyrre Sundal, nå også spillutvikler.

Kyrre Sundal

Kyrre Sundal, arkitekt og partner i Mad arkitekter, forteller om deres nye spill «Den alternative planprosessen 1.0», som lanseres under Oslo Urban Week.

Foto: privat

Button up

Spillet blir sluppet mandag og skal være spillbart gjennom hele Oslo Urban Week. Målet i spillet er å løse en planprosess på best mulig måte, men spillet går også på tid. Vinnerlister offentliggjøres på siste dag av den urbane uken.

Vinneren får buttons med sin favoritt blant spillkarakterene, pluss en byvandring og lunsj med Mads konsernsjef, Nicolai Riise.

– Vi tenkte på om vi skulle låse alle aktørene inne på et «escape room» og låse døren, men vi lager et alternativt byplanspill i stedet, fleiper Sundal. 

– Det er mye tull, men også et forsøk på å ha et skarpt og skrått blikk på de planprosessene som former våre omgivelser i denne byen, forklarer han.

I spillet kan man velge ulike karakterer, som Utvikleren, Silkepusen og Pensjonisten, men også karakteren Good Vibes.

Foto: Skjermdump

Gullegutt

– Det er mye tull, men også et forsøk på å ha et skarpt og skrått blikk på de planprosessene som former våre omgivelser i denne byen, sier Sundal.

– Og hvem er Wonderboy? 

– Det er et gammelt kallenavn på Mads egen Nicolai Riise. Karakterene er basert på tung idémyldring i vår egen bar, Bymad, kan arkitekten bekrefte. 

Det er det lille designstudioet Jakobsen Frukt & Grønt, som har laget spillet i samarbeid med Mad.

Sjekk ut spillet her

>
>
>