Pagh forlater Oslo arkitekturtriennale

Christian Pagh trekker seg fra stillingen som direktør i Oslo arkitekturtriennale. Nå flytter han til Bergen.

Christian Pagh trekker seg fra stillingen som direktør i Oslo arkitekturtriennale. Nå flytter han til Bergen.

Foto av Christian Pagh.

Christian Pagh tok over jobben som direktør i Oslo arkitekturtriennale i 2021. Nå søker triennalen etter hans etterfølger.

Foto: Linda Bournane Engelberth
>

Det var i morgentimene fredag at den observante nettleser kunne se Oslo arkitekturtriennale formidle budskapet gjennom en stillingsannonse. Triennalens direktør og sjefskurator, Christian Pagh, trekker seg fra stillingen han tiltrådte i 2021.

«Triennalen har gjennomgått en markant utvikling de siste årene og styrket sin posisjon lokalt og internasjonalt. Nå søker vi en ny direktør som kan gjøre Oslo arkitekturtriennale enda sterkere som organisasjon, fagaktør og internasjonal festival – i samarbeid med triennalens team, medlemskrets og nettverk», skriver triennalen i sosiale medier.

>

Til Bergen

I en kort kommentar til Arkitektur forteller Pagh at det er praktiske årsaker som ligger bak beslutningen. Han og familien skal flytte til Bergen, ettersom kjæresten har kommet inn på master på kunstakademiet der.

– Jeg skulle gjerne fortsatt, men når det bare er tre ansatte, er det upraktisk å pendle eller bo et annet sted, sier Pagh.

Han legger til at han skal fortsette å være kurator for triennalen frem til 2025 sammen med ny direktør og et bredere kuratorisk team, men ikke lenger ha ansvaret for den daglige driften.

Han fortsetter også som leder av triennalens Nordic Neighbourhood Lab, som utforsker større nordiske byers arbeid med nabolagstransformasjon og byledelse.

Ros og ris

Christian Pagh har høstet både ros og ris for sine utspill og utsagn om Oslos byutvikling, og markerte seg raskt som en tydelig stemme i byutviklingsdebatten etter at han kom til hovedstaden fra København i 2018.

Temaet for Oslo arkitekturtriennale var «Oppdrag nabolag», og triennalen har satt et markant preg på nabolaget rundt Gamle Munch i Oslo, der de har etablert sitt hovedkvarter.

Neste utgave av Oslo arkitekturtriennale finner sted høsten 2025.

>
>
>