Tidligere MDG-profil til Lala Tøyen

Lala Tøyen henter inn Rasmus Reinvang som styreleder.

Lala Tøyen henter inn Rasmus Reinvang som styreleder.

Rasmus Reinvang (t.v) er ny styreleder i Lala Tøyen. Her sammen med Tone Selmer-Olsen, daglig leder, og Iwan Thomson, grunnlegger. 

Foto: Sandra Martine Eskeland
>

Arkitekt- og landskapsarkitekt-kontoret Lala Tøyen ansetter Rasmus Reinvang, tidligere byråd for byutvikling i Oslo for MDG, som styreleder. Ansettelsen er, ifølge en pressemelding, «en del av Lala Tøyens satsing på å bli en enda mer relevant leverandør av løsninger som bidrar til gode grønne byer for folk flest».

– Vi er svært glade for å få inn en kapasitet som Rasmus Reinvang som ekstern styreleder. Lala Tøyen har nøkkelkompetanse som kan bidra til mer bærekraftige og inkluderende byer. Rasmus vil med sin omfattende erfaring bidra til at vi i en enda større grad kan være relevante i markedet, uttaler Tone Selmer-Olsen, daglig leder, i samme pressemelding.

>

Fra konsulentbransjen

Rasmus Reinvang har utdanning innen ledelse, økonomi og bærekraft og har jobbet med dette i over 20 år, både som politiker, konsulent og i frivillige organisasjoner. I dag jobber Rasmus Reinvang med bærekraft og grønn omstilling i Footprint, som er en del av konsulentselskapet Sopra Steria. Foruten Reinvang sitter prosjektsjef Tine Aagesen fra Solon eiendom og Morten Jensen leder i Light Bureau Norway som eksterne i Lala Tøyens styre.

Reinvang selv slår virkelig på stortrommen når han i pressemeldingen forklarer sin nye styreleder-jobb:

– Lala Tøyen kaller seg et «humanistisk» arkitekt- og landskapsarkitektkontor, og for meg illustrerer det hvilket unikt perspektiv de bringer til utformingen av byer og tettsteder i Norge. Vi skal gjennom en stor grønn omstilling hvor alle skal med, og da trenger Norge mer Lala Tøyen. Jeg ser frem til å bidra til den videre utviklingen av Lala-miljøet, med et mål om å levere enda flere gode prosjekter.

Nye skritt mot Lala

Lala Tøyen har siden 2009 jobbet med gater, offentlige rom og møteplasser flere steder i Norge, deriblant planprogrammet for nye bydel Bjerke i Oslo og flere byrom langs Akerselva i samme by. De har også jobbet med byromsprosjekter i Porsgrunn, Moss, og på Voss. I dag arbeider kontoret med prosjekter som Løvold Havpark i Bodø og Nærmiljøhus på Romsås i Oslo.

For grunnlegger av kontoret, Iwan Thomson, er ansettelsen av Reinvang et nytt steg på veien.

– Lala Tøyen har blitt en livskraftig tenåring. Vi er veldig takknemlige for det våre eksterne styremedlemmer har bidratt med, og vi er klare til å ta nye skritt i vår utvikling med ansettelsen av Reinvang som nye styreleder. Vi skal fremover bli enda mer Lala, samtidig som vi utvikler vår rolle og finner gode løsninger som fungerer i praksis, uttaler Thomson i pressemeldingen.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no.

>
>
>