118 team vil forme Grønlikaia

Et stort antall team har meldt seg på i prekvalifiseringen til havneområdet Grønlikaia i Oslo. Av 118 påmeldt blir mellom ti til femten videre med i parallelloppdraget.

Et stort antall team har meldt seg på i prekvalifiseringen til havneområdet Grønlikaia i Oslo. Av 118 påmeldt blir mellom ti til femten videre med i parallelloppdraget.

Oversiktsfoto av Grønlikaia

Utbyggingen av Grønlikaia i Oslo har fått mange til å melde seg på i prekvalifiseringen. Ti til femten team skal videre plukkes ut til et parallelloppdrag.

Foto: Jon Ivar Søhus
>

Den 11. februar annonserte Hav Eiendom, i samarbeid med Oslo Havn, en prekvalifisering for å delta i utviklingen av området Grønlikaia i hovedstaden. Litt over én måned senere er det meldt på hele 118 team i konkurransen om å få delta i parallelloppdraget.

Til oppdraget vil det bli valgt ut mellom ti og femten team, fordelt på fem delområder. Dermed er nåløyet for å bli med videre svært trangt, skriver Hav Eiendom i en pressemelding.

– At 118 team vil konkurrere om å delta i parallelloppdraget for Grønlikaia er en overveldende respons, sier Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom i meldingen.

Et luksusproblem

Selve parallelloppdraget skal etter planen starte sent i april, og vil vare til midten av september. Hav Eiendom mener de, etter en tidlig gjennomgang av de 118 søknadene, har lykkes i å «sikre en optimal sammensetning av team – og at de aller fremste og mest spennende fagmiljøene blir valgt ut.»

– Vi har fått en veldig interessant søknadsmasse, med både større, veletablerte kontorer og flere spennende, mindre etablerte aktører, røper Kalland, som kaller søkerantallet for «et luksusproblem».

– Her er det knallhard konkurranse om å få være med videre til selve parallelloppdraget. Vi kan allerede nå fastslå at søknadene holder høy kvalitet. Vi har pådratt oss et luksusproblem når vi nå skal velge blant landets fremste og dyktige team, sier administrerende direktør i Hav Eiendom.

>
Portrett

– Vi kan allerede nå fastslå at søknadene holder høy kvalitet. Vi har pådratt oss et luksusproblem når vi nå skal velge blant landets fremste og dyktige team, sier Kjell Kalland i Hav Eiendom.

Foto: Tomm W. Christiansen

Konkurransedebatt

At store eller spennende konkurranser i Norge tiltrekker seg mange deltakere, er ikke helt uvanlig. Da konkurransen om å tegne et nytt besøkssenter ved Urnes stavkirke tidligere i vinter, kom det inn hele 125 forslag, noe som fikk enkelte arkitekter til å reagere.

I vårt nye nummer (ute nå) kan du lese hele saken om vinterens konkurransedebatt.

>
>
>