Nytt sekretariat i Europan Norge

Nye Utopic overtar som Europan-sekretariat i Norge. Generalsekretæren forblir den samme.

Nye Utopic overtar som Europan-sekretariat i Norge. Generalsekretæren forblir den samme.

Bilde av Bjørnar Haveland

Bjørnar Skaar Haveland fortsetter som generalsekretær i Europan.

Foto: Privat
>

Europan Norge har fått nytt sekretariat. På et vis. Utopic AS overtar 1. januar sekretariatposten fra bergenskontoret Kaleidoscope. Generalsekretæren forblir imidlertid den samme: Bjørnar Skaar Haveland har hittil jobbet i Kaleidoscope, men fra 1. januar jobber han fulltid i Utopic, for å drive Europan.

Europan er en konkurranse for unge arkitekter under 40 år. 

>

Videreføring

Med Utopic AS vil Europan få et sekretariat som viderefører og bygger videre på det gode samarbeidet som er etablert med Europan Europa, norske kommuner og ikke minst de unge arkitektene som deltar i konkurransen, heter det i en pressemelding fra styret i Europan Norge.

Da stillingen ble utlyst kom det inn ti søknader, hvorav fire søkere ble innkalt til intervju. En komite ledet av Kai Reaver i Arkitektforbundet, bestående av Siri Holmbo, Tore Edvard Bergkvist, Hector Pina Barrios og Marcus Schwai fra Europan Norges styre gjennomførte intervjuene.

Nye ideer

«Bjørnars erfaring og kompetanse sørger for den nødvendige kontinuiteten i Europan-sekretariatet samtidig som han kommer med nye ideer for Europans spennende utvikling fremover», skriver Europan-styret.

Viktige spørsmål vedrørende urbanisering, ressursforvaltning, bærekraft og planlegging vil være sentrale i de kommende årene, og det er viktig med et sekretariat som kan sørge for at den nyskapningen unge fagfolk kommer med kan nå de stedene kompetansen virkelig trengs, mener styret.

69 innleverte bidrag til Europan 17

Fristen for innlevering av forslag til Europan 17 var 30. juli. Europan Norge deltok med fem tomter. 104 påmeldte team og 69 innleverte bidrag. Alle bidragene offentliggjøres i slutten av september med offentlige utstillinger i Larvik, Arendal, Åkrehamn, Trondheim og ved NTNU Trondheim.

Endelige vinnere offentliggjøres 4. desember. 

Den norske juryen for Europan 17 består av juryleder Ida Winge, Jacob Kamp, Luis Basabe, Eli Grønn, Katariina Haigh, Eli Grønn, Eili Vigestad Berge og Ilkka Törmä. Vararepresentanter er Merete Gunnes og Cristian Ştefănescu.

>
>
>