Bandet som synger om smarte byer og nabolag

Av Solveig Nygaard Langvad

Publisert 15. april 2024

Gruppebilde i svart hvitt av bandet Neighboring Sounds. Foto.

Thomas Milford, Arild Eriksen, Anders Blom og Kristian Gundersen utgjør Neighboring Sounds.

Foto: Eirik Ullebø Kopren

Arkitekt Arild Eriksens band er ute med plate, med tekster om smarte byer og nabolag, så vi tok en prat med trommisen.

Av Solveig Nygaard Langvad

>

– Dere slapp plata Cold in the Smart City i oktober i fjor, en platetittel som vi syns kvalifiserer til dekning i Arkitektur. Hvem er Neighboring Sounds?

– Vi er et emo/indie-band fra Bergen og Oslo. Tre av oss, Kristian Gundersen, Arild Eriksen og jeg, har spilt sammen siden 2000. Da het vi Crash. Vi ga ut plater, spilte på Øya, lagde musikkvideo og turnerte i inn- og utland. Bandet skiftet navn til The First Cut i 2003, ga ut album i 2006, og så ble det en pause i åtte år. Siden 2021 har vi med Anders Blom Nilsen på bass, en veldig dyktig bassist og gitarist som spiller i andre band i samme sjanger. Og ikke minst i Islandsgate, Vålerenga-fansens eget pønk-band. Han tar med seg veldig mye bra inn i bandet. Cold in the Smart City er gitt ut på seks forskjellige labeler, i Berlin, Barcelona, Tokyo, Storbritannia, USA og her i Norge. Så den har fått god spredning og blitt godt mottatt!

>

Smittende engasjement

– I et intervju på musikkbloggen til Deichman fikk dere spørsmål om hvilket forhold dere har til byplanlegging, hvor Arild Eriksen svarte at dette burde noen andre uttale seg om. Men jaggu var det bare han som uttalte seg. Derfor har vi hoppet bukk over ham denne gangen.

– Haha! Arilds engasjement smitter, så det er klart vi blir påvirket av det. Jeg syns jo han har mye lurt å komme med og snapper opp mange av hans tanker. Men det er han som tar seg av det lyriske.

– Så når han kommer på øving med en ny låt, og skal forklare hva den handler om – lar dere ham bare holde på?

– Ja, vi lar ham bare holde på. Tekstene kommer gjerne til ganske sent i prosessen. Vi er et band som i første omgang jobber med det musikalske, og fokuserer mye på energien i musikken innledningsvis. Så låtene blir som regel til gjennom et samarbeid, og starter ofte med at Arild eller Kristian kommer med et riff som vi andre slenger oss med på.

– Hvilke planer har dere fremover?

– Vi skal spille på John Dee i Oslo 18. april, i forbindelse med releasen til Killer Kid Mozart. Vi jobber med nye låter, men har ingen konkret plan om når vi skal gi ut noe. Også har vi forhåpninger om at de utenlandske labelene kan gi oss mulighet til å spille utenlands. Tokyo hadde vært veldig gøy!

Neighboring Sounds slapp plata Cold in the Smart City i oktober i fjor og spiller som nevnt på John Dee i Oslo førstkommende torsdag. Under finner du videoen til den byklingende singelen «Polis».

Intervjuet står også på trykk i vårt nye papirmagasin viet temaene Bergen og byutvikling.

>
>
>