NTNU får ny dekan

Sara Brinch tilbys stillingen som ny dekan ved Fakultet for arkitektur og design (AD) ved NTNU.

Sara Brinch tilbys stillingen som ny dekan ved Fakultet for arkitektur og design (AD) ved NTNU.

Foto av Sara Brinch

Sara Brinch er ny dekan ved Fakultet for arkitektur og design (AD) ved NTNU.

Foto: NTNU
>

Sara Brinch er i dag instituttleder for Institutt for design ved universitetet, og var en av fire søkere til å ta over dekanstillingen til Marianne Skjulhaug. Skjulhaug begynner som rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo.

– Dette er jobb med stort ansvar, og en rekke viktige oppgaver står i kø. Jeg står klar til å ta ansvaret, og ser fram til å jobbe sammen med instituttene og fakultetsadministrasjonen om gode løsninger, sier Brinch i en pressemelding fra fakultetet.

– Med ADs forankring i kunst og i skapende, kreative fag, og med tydelige koblinger både til teknologi og til humaniora og samfunnsvitenskap, har fakultetet gode kort på hånden når det gjelder å finne virksomme måter å løse dagens samfunnsutfordringer på, fortsetter hun.

>

Lang erfaring

Brinch har ledet Institutt for design i to år, i tillegg til å veilede Ph.D.-stipendiater ved Institutt for kunst- og medievitenskap. I årene 2017-2021 var hun prodekan for utdanning ved Det humanistiske fakultet, og har også ledet ph.d.-programmene for hhv audiovisuelle medier og estetiske fag.

Hennes eget doktorgradsarbeid var innen fagområdet medievitenskap, og hun har tidligere  jobbet som førsteamanuensis i medievitenskap og visuell kommunikasjon.

Opprinnelig har hun grunnutdanning fra NTNU i nordisk, allmenn litteraturvitenskap og filmvitenskap.

 

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) er landets største og har sitt hovedsete på Glødshaugen i Trondheim.

Foto: NTNU

Fornøyd rektor

Rektor ved NTNU, Anne Borg, sier i en kommentar at hun er veldig fornøyd med styrets beslutning om å ansette Brinch som ny dekan.

– NTNU får en svært dyktig fagperson og leder, med bred og relevant erfaring. Hun skal lede et fakultet med sterke fagmiljøer, som blant annet har hatt veldig god uttelling på EU-søknader de siste årene, sier rektor Borg i pressemeldingen

Den nye dekanen vil bli ansatt i en åremålsperiode for seks år, med varighet til 31.juli 2029.

>
>
>