Trekker kandidatur

Sittende dekan Fredrik Shetelig ved Fakultet for arkitektur og design ved NTNU trekker sitt kandidatur for ny åremålsperiode. – Motivasjonen er ikke sterk nok, sier han. 

Sittende dekan Fredrik Shetelig ved Fakultet for arkitektur og design ved NTNU trekker sitt kandidatur for ny åremålsperiode. – Motivasjonen er ikke sterk nok, sier han. 

portrett av Fredrik Shetelig, dekan og professor ved Fakultet for arkitektur og design, NTNU

Fredrik Shetelig, dekan og professor ved Fakultet for arkitektur og design, NTNU, har ikke motivasjon for en ny dekanperiode.

Foto: Thor Nielsen/NTNU
>

I fjor høst skulle det avgjøres hvem som blir ny dekan ved Fakultet for arkitektur og design ved NTNU. Det ble knyttet spenning til valget fordi sittende dekan, Fredrik Shetelig, ble utfordret av den interne kandidaten Lise Linge, instituttleder ved Institutt for arkitektur og planlegging. 

Nå har imidlertid saken tatt en ny vending. Tirsdag morgen meldte Shetelig at han trekker sitt kandidatur. Det var Universitetsavisa som først omtalte saken. Også Lise Linge har trukket sin søknad. 

«Etter seksten sammenhengende år som prodekan og dekan for fakultetet har jeg landet på at motivasjonen ikke er sterk nok for å gå på en ny periode i denne krevende lederstillingen ved NTNU,» skriver Shetelig i en pressemelding på fakultetets Facebook-side.  

– En tid for alt

Den nå avtroppende dekanen skriver at han har luftet sin tvil overfor rektor Anne Borg, og at han meddelte beslutningen allerede i et møte 14. desember. NTNUs styreleder har tidligere bekreftet at det ble holdt et ekstraordinært styremøte før jul om ansettelsesprosessene ved NTNU. 

I et lengre intervju med Arkitektnytt i desember bekreftet Shetelig at det har vært urolige tider ved fakultet de siste årene, blant annet på grunn av en krevende omorganisering: «Det er klart at disse prosessene tar mye fokus og krefter. Når vi nå i tillegg står oppe i en pandemi, er det naturlig at folk blir slitne, det er arbeidskrevende å håndtere alt dette,» sa Shetelig den gangen. 

Han ønsker nå å bruke resten av tiden ved NTNU på andre oppgaver. 

«Det er en tid for alt - både fakultetet og jeg vil ha godt av et skifte. Jeg ønsker å jobbe mer faglig fremover og bidra i undervisning, forskning og prosjektarbeid ved NTNU,» skriver han i pressemeldingen. 

Ny prosess

På direkte spørsmål fra avisa om hvorfor han trekker kandidaturet, og om det hendte noe som avgjorde at han ombestemte seg, svarer Shetelig følgende: 

- En søknadsprosess er også en refleksjonsprosess, der har du svaret.

Dekanstillingen står nå uten søkere. Den vil derfor bli utlyst på nytt. Til Universitetsavisa sier Shetelig at han blir i stillingen til ny dekan er på plass. 

>
>
>