Alf Ingar Svinterud

Lørdag 9.9.2023 gikk Ingar uventet ut av tiden. Han etterlater seg en hærskare av mennesker som savner han dypt og som opplevde å få være nær en mann som ga verden så inderlig mye mer enn han tok!

Lørdag 9.9.2023 gikk Ingar uventet ut av tiden. Han etterlater seg en hærskare av mennesker som savner han dypt og som opplevde å få være nær en mann som ga verden så inderlig mye mer enn han tok!

Portrett av Alf Ingar Svinterud utendørs. Foto.
Foto: Privat

Ingar var en levemann med internasjonal orientering, enten det gjaldt familie, venner, eller kolleger. Han var faglig oppdatert innen flere felt; arkitektur, kunst, litteratur, filosofi, mat & drikke, med. Mer. Han hadde venner. Masse venner. Noen venner var som utvidet familie for ham, og han for dem. Noen så han sjeldnere – men hans vesen gjorde at vi følte oss sett og verdsatt i hans nærvær uansett.

Sånn var Ingar, snill og raus med et hjerte for de svakeste i samfunnet. Han var i tillegg alltid underfundig, rolig, til stede, kjærlig, humoristisk, og av og til litt kritisk; krass til og med - men som oftest «spot-on». Ingar var klok og vis, definitivt en «gammel sjel», som nå, når kroppen hans ikke lenger er her, utgjør et stort, stort savn for mange.

En regntung og vindfylt onsdag 20.09.23 ble han bisatt i Tjensvoll kapell (tegnet av Ingeborg og Knut Hoem, 1995). Kapellet var fylt til randen av familie, venner og kolleger. Noen måtte vente utenfor dessverre. Seremonien var Ingar verdig; gjennomført med kvalitet, varme, humor og inderlighet med bidrag fra familie og venner. Det var ikke et tørt øye i rommet, og vi føler oss heldige som fikk være en del av denne avskjeden. Ingar lever videre i oss, og hans gave er en påminnelse til oss om å leve vennligere, bedre, mer inderlig, og med mer livskvalitet. Tusen takk for alt, kjære, fine Ingar.

Noen av Ingars tidligere arbeidsgivere sier dette:

RAMP: Ingar jobbet over sju år hos oss på RAMP. Han var sterkt involvert i mange prosjekter, men Tor Grimstvedt vil spesielt trekke frem Byfjordparken og Jadarholm.

Tor forteller videre at Ingar inngikk i den eksklusive frokostklubben med totalt to medlemmer. Det ble avholdt daglige møter som startet nullsjutretti og avsluttet når neste kollega dukket opp på kontoret. Tema for møtene lå strengt innenfor kategorien «alt & ingenting», og var alltid akkompagnert av forførerske salsarytmer. Kanskje unødvendige å påpeke at Ingar var musikalsk ansvarlig for møtene. «Jeg er takknemlig for all den visdom og omsorg Ingar ga oss på RAMP, og den tiden jeg fikk med ham» avslutter Tor.

SPINN arkitekter skriver: Ingar var med på å skape god stemning på kontoret med humor og omsorg for alle kolleger og bidro bredt med sin faglige kompetanse på tvers av avdelingene. Han påvirket skolehverdagen til veldig mange barn og voksne. Hovedsakelig deltok han i prosjektering av alle fire skolene i Mo i Rana (ungdomsskole avdeling Mo og Moheia, samt Gruben og Båsmo barneskole), og VID campus i Stavanger.

Gudmundur Jonsson arkitekter, Oslo, sier: Ingar var svært verdifull både som fagmann og som del avkontorets sosiale profil, varm, omtenksom, med lun, skarpsindig humor. Hans faglige bidrag var særskilt til Norveg Kystkultursenter, Søsterskipet og noen konkurranseforslag. Han var kreativ og systematisk, og effektiv når det røynet på.

Arkitektkolleger og venner:

Margit OpheimLiv-Kristine RudSanja Roknic-KuicChristian SchöberleHenrik LundbergTonje Broch MoeAlice SturtHans Jørgen MoeTor Jørgen Stray Zahl PettersenJonny JohansenÅse Kari KvalvikTrine AmundsenTor GrimstvedtGudmundur JonssonMarion PflugfelderJames DodsonErlend BruvikHans-Olav HansenHilde SeldalPer Christian OmvikSilvie Le Muzic