Birger Øistein Heyerdahl

Svart hvitt portrett foto av Birger Øistein Heyerdahl.
Foto: Privat

Vår kjære venn og kollega har gått bort.

Det er med tungt hjerte at vi minnes vår kjære samarbeidspartner og venn, Birger Øistein Heyerdahl, som sovnet stille inn lørdag 28. oktober etter en tids sykdom, 78 år ung. Birger var en meget dyktig arkitekt som beriket våre liv og utallige prosjekter med sin enestående innsikt og kreativitet.

Gjennom mange år var Birger en drivkraft bak utallige arkitektur- og samferdselskonstruksjoner som fortsatt preger vårt samfunn, som Solli plass, Nordenga bru i Oslo, motorveibrua i Drammen, jernbanestasjoner som Høvik i Bærum og Paradis i Stavanger. Han drev eget arkitektkontor, Heyerdahl Arkitekter, der også hans kone Ilse jobbet som arkitekt. Gjennom årene var Birger og Ilse et enestående team, og de var ikke bare livspartnere, men også fagfeller som utfylte hverandre perfekt. Sammen leverte de varig og vakker arkitektur.

Samarbeidet mellom Norconsult og Heyerdahl Arkitekter strekker seg helt tilbake til 1990-tallet. Etter mer enn 25 års samarbeid ble Heyerdahl Arkitekter en del av Norconsult i 2019. Birger var en av Norges dyktigste bruarkitekter og gjennom sitt faglige engasjement bidro han sterkt i utviklingen av vårt brumiljø.

Birgers lidenskap for sitt arbeid var åpenbar, og han delte villig av sin ekspertise og veiledet utallige yngre arkitekter. På denne måten etterlater han seg en arv som vil leve videre. Han hadde en særegen evne til å lytte til innspill fra andre fag og han var en mester i å finne helhetlige løsninger. Han var mer enn bare en dyktig profesjonell, han var også en fantastisk venn og kollega. Mange av oss har gode minner om de lange diskusjonene, de inspirerende ideene og de morsomme øyeblikkene vi delte med ham.

Han har satt varige spor i våre liv og i arkitekturverden som helhet. Han vil bli dypt savnet, ikke bare for sitt faglige bidrag, men også for all varme og engasjement han brakte med seg. Vi minnes Birger med glede og takknemlighet.

Våre tanker går til Ilse og deres nærmeste familie i denne vanskelige tiden.

På vegne av kolleger i Norconsult

Hilda, Siv, Magnar og Kate