Studieveileder (rådgiver/seniorrådgiver)

NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Ås

Søknadsfrist: 05. mai 2025

NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Ås

Hjemmeside

Søknadsfrist: 05. mai 2025

Om stillingen

Ved Fakultet for landskap og samfunn (LANDSAM) er det ledig en fast stilling som studieveileder. 

LANDSAM er en ledende arena for utdanning, forskning og innovasjon innen landskap, planlegging og bærekraftig samfunnsutvikling, både nasjonalt og internasjonalt. Vi utvikler fremtidens utdanninger og løsninger for landskaps- og byutvikling, eiendomsfag og eiendomsutvikling, folkehelse og globale miljø- og utviklingsspørsmål. Vi er opptatt av livslang læring og at våre studenter skal ha kunnskap og handlingskompetanse for å bidra til endring .

Hos oss blir du en del av et dynamisk og tverrfaglig arbeidsmiljø. Vi forventer faglig engasjement, samarbeid og utviklingsvillighet – både av våre ansatte og våre studenter. 

Som en del av LANDSAMs administrasjon vil du ha en viktig rolle i å støtte utdanning og forskning, som er kjernevirksomhetene våre, bidra til gode prosesser, og delta i tett dialog med studenter, fagansatte og administrativt ansatte. 

Vi tilbyr et godt og inkluderende arbeidsmiljø med varierte oppgaver, mulighet for kompetanseutvikling og fleksibilitet i arbeidshverdagen. Hos oss får du jobbe i en kunnskapsorganisasjon, og bidra til en effektiv og velfungerende drift av fakultetet.

Ønsker du en utfordrende og meningsfull jobb i et kunnskapsmiljø? Da er LANDSAM stedet for deg.

Arbeidsspråk er norsk og engelsk.

Arbeidsoppgaver

- Veilede studenter og rådgi i studierelaterte saker
- Bistå fakultetsledelse og fagansatte i studiesaker
- Utføre studieadministrativ saksbehandling, analyser og rapporteringer
- Bistå i arbeid med opprettelse, revisjon og kvalitetssikring av studieprogram.
- Saksbehandle for, og delta i, råd og utvalg
- Arbeide med rekruttering, opptak og gjennomstrømning av studenter

Arbeidsoppgavene er allsidige. De vil i første omgang knyttes til utdanningsprogram innen landskapsfagene, men dette kan bli endret, som følge av endringer og behov i enheten. Den som ansettes må påregne å delta i fellesoppgaver og andre oppgaver som tilfaller enheten.

Kompetanse

Det kreves
- For tilsetting som rådgiver kreves utdanning fra universitets- eller høgskole på masternivå innen fagområder relevant for stillingens arbeidsoppgaver. Lang erfaring og relevant realkompetanse kan erstatte utdanningskravet.
- For tilsetting som seniorrådgiver kreves utdanning fra universitets- eller høgskole på masternivå fagområder relevant for stillingens arbeidsoppgaver. Lang erfaring og relevant realkompetanse kan erstatte utdanningskravet. Det kreves i tillegg lang og relevant praksis innen fagområdet, minimum 5 år.
- Svært gode skriftlige og muntlige norsk- og engelskkunnskaper

Ønskede kvalifikasjoner
- Erfaring med studieveiledning
- Erfaring med studieadministrasjon, tilrettelegging, og saksbehandling i offentlig sektor, fortrinnsvis fra universitets- eller høyskolesektoren
- Erfaring med nasjonalt- og internasjonalt studiesamarbeid og tilrettelegging for studentmobilitet
- God digital kompetanse og erfaring med systemer for saksbehandling (som P360 og Felles Studentsystem)
- Kjennskap til fagområdet for et eller flere av våre studieprograms
- Erfaring fra endringsprosesser
- Kunnskap om målsettinger og utviklingsarbeid innen høyere utdanning

Personlige egenskaper
- Være initiativrik og selvstendig
- Være strukturert og løsningsorientert
- Kunne håndtere flere parallelle arbeidsoppgaver og ha stor arbeidskapasitet
- Ha gode samarbeidsevner og mellommenneskelig ferdigheter
- Være engasjert i andres fremgang
- Trives med å jobbe i et internasjonalt miljø
- Ha god rolleforståelse

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1434 Rådgiver (NOK 553 500 – 604 400) eller 1364 seniorrådgiver (NOK 604 400 – 701 300) avhengig av kvalifikasjoner. For særlig godt kvalifiserte søkere, kan høyere lønn vurderes. 

Interessert i å vite mer om stillingen? Vi forteller deg gjerne mer om vår hverdag. Ta kontakt med prodekan utdanning Grete Patil, tlf: +47 99700361, e-post: grete.patil@nmbu.no

Informasjon til søkere

Slik søker du:

Send søknaden elektronisk via lenken «Søk stillingen» øverst på denne siden. 

Søknadsfrist: 05.05.2025

Din CV må legges inn i Jobbnorges CV-skjema og ikke bare legges med som vedlegg. Dette for å kunne innfri forskrift til forvaltningsloven §15. 

Dette skal med i søknaden:
-  Søknadsbrev
- CV
- Relevante vitnemål og attester

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer med ordinær post merket still.nr. 25/01609 til NMBU, Fakultet for Landskap og samfunn, postboks 5003, NO-1432 Ås, innen 05.05.2025.

Spørsmål om stillingen

Grete Patil, Prodekan utdanning, 
+4799700361grete.patil@nmbu.no

 

SØK PÅ STILLINGEN HER!

 

Om Fakultet for landskap og samfunn

Fakultet for landskap og samfunn består av noen av Norges ledende fagmiljøer innen by- og regionplanlegging, landskapsarkitektur, landskapsingeniør, eiendomsfag, eiendomsutvikling, folkehelsevitenskap og internasjonale miljø- og utviklingsstudier. Fakultetet har 1300 studenter og 180 ansatte, fordelt på fem institutter og en fakultetsadministrasjon, og tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger som er etterspurte og framtidsrettede. Fakultet er tverrfaglig og arbeider med bærekraftig samfunnsutvikling nasjonalt og internasjonalt.

Om Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU skal bidra til å sikre fremtidens livsgrunnlag gjennom fremragende forskning, utdanning, formidling og innovasjon. Vi har landets mest fornøyde universitetsstudenter, som får forskningsbasert utdanning i et unikt studentmiljø. Våre kandidater får med seg høy kompetanse på tverrfaglig samarbeid og er populære i arbeidsmarkedet.

NMBU har internasjonalt ledende forskningsmiljøer innen flere fag. Sammen med våre partnere i samfunns- og næringslivet bidrar vi til å løse noen av de største samfunnsutfordringene i vår tid. Vi satser på innovasjon, formidling og entreprenørskap fordi vi mener disse utfordringene best løses med felles innsats.

Vi mener at et godt arbeidsmiljø preges av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Vi vil legge arbeidsplassen til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no