Ubrukelige rekkverk

Rekkverk etter rundstokk-prinsippet er det eneste som gjelder, skriver medlem av Eldrerådet i Bø, Liv Aasmundsen.

Av Liv Aasmundsen

Rekkverk etter rundstokk-prinsippet er det eneste som gjelder, skriver medlem av Eldrerådet i Bø, Liv Aasmundsen.

Av Liv Aasmundsen
Rekkverk. Foto.

Materialet kan være forskjellig, men tenk på at damehender også skal kunne gripe rundt, skriver innleggsforfatteren.

Foto: Mike Bird/Pexels.com
>

Kjære landets arkitekter!

På nye og gamle hus er det så mange ubrukelige rekkverk! Og de er vel i sin tid tegnet av noen av dere.

Jeg var på besøk på Sjukeheimen her i Bø i Telemark og gikk trappa. Rekkverket er en 25 cm høy og 2-3 cm bred  «fjøl» satt på høykant.

Jeg tenkte at dette må være vanskelig å bruke for de gamle som bor her. Men, de bruker jo ikke trappa! Det er slike som meg, det, som kan gå i trapp og som ikke fikk tak i rekkverket.

Det er et nybygg her hvor rekkverket er en 20 cm bred «fjøl» lagt på tvers!. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle gripe for å få støtte.

>
Vi har et Kulturhus i kommunen og der er det ikke rekkverk i det hele tatt i kinosalen. Denne salen blir brukt til ulike arrangementer blant annet til Seniorlæring, hvor mange godt voksne kommer. Mange som har problemer med syn og hørsel kommer seg ikke ned i salen.
   
Siden jeg har blitt medlem av Eldrerådet her, så har dette blitt en av mine kjepphester! Jeg bor sjøl i et 17 år gammelt leilighetsbygg, hvor rekkverket er etter rundstokk-prinsippet. Det er det eneste som gjelder. Materialet kan være forskjellig. Men tenk på at damehender også skal kunne gripe rundt.
     
Jeg har hatt to stygge fall i trapp, har jeg blitt veldig oppmerksom på ulike rekkverk og bruker det hele tiden. Dere synes kanskje det blir kjedelig med rundstokk, men jeg vil tro at publikum setter pris på noe som er funksjonelt.
     
Håper dette gir ettertanke!
>
>
>