15. februar 2023
Arkitektur
Fornøyd med Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet har passert en million besøkende, og publikum er fornøyd med byggets innvendige utforming, kvalitet og atmosfære, viser museets undersøkelser.

Mennesker i kø utenfor inngangen til Nasjonalmuseet i Oslo.

Nasjonalmuseet åpnet 11. juni 2022 og har allerede rundet én million besøkende.

Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland

Nasjonalmuseet har passert en million besøk, åtte måneder etter at det nye museumsbygget åpnet. Det melder Nasjonalmuseet i en pressemelding.

Publikumsundersøkelser viser at de besøkende fornøyd. Hele 98 prosent av de spurte har en positiv opplevelse av museet, viser undersøkelsene utført av analysebyrået Task.

Alt fra rommenes utforming og farger, utstillinger, byggets innvendige utforming, kvalitet og atmosfære trekkes fram som positivt.

- Det er utrolig gøy å se at publikum strømmer til Nasjonalmuseet. Takk til alle som har besøkt oss! I det nye museet skal vi presentere hele landets samling av kunst, arkitektur og design, sammen med et faglig sterkt og variert utstillings- og formidlingsprogram, sier museets avtroppende direktør Karin Hindsbo i pressemeldingen.

Det nye museet åpnet 11. juni 2022. I tillegg til samlingsutstillingene, som viser kunst, arkitektur, kunsthåndverk og design fra oldtiden til i dag, har museet vist ni skiftende utstillinger, og åpningsutstillingen «Jeg kaller det kunst» ble tidenes best besøkte samtidskunstutstilling i Norge med 216 000 besøkende.

Av Redaksjonen