13. november 2023
Arkitektur
Nordic tegner svømmehall i København

Nordic Office of Architecture skal tegne ny svømmehall og nye boliger på Beauvais-tomten i København. 

Illustrasjon av svømmehallen Nordic tegner i København.

Illustrasjon: Nordic Office of Architecture

Etter en anbudsprosess har Københavns kommune valgt Nordic Office of Architecture som totalrådgiver for prosjektet, som skal gi nye boliger på toppen av en ny svømmehall.

«Vi ser frem til videre samarbeid med dem, og til sammen å skape et helt unikt bygg med et botilbud på toppen av en svømmehall. Prosjektet vil utvilsomt forvandle området og berike det med en svømmehall samt et pusterom for lokalbefolkningen», skriver Københavns kommune i en pressemelding.

Beauvais-området huset tidligere fabrikkene til den danske matvareprodusenten Beauvais, og tomten transformeres nå til et nytt byområde i tre byggetrinn. Nordic Office of Architecture har tidligere realisert 69 offentlige utleieboliger med prosjektnavnet «high five» som første trinn i utbyggingen.

«High five»-prosjektet er utviklet i samarbeid med boligselskapet Lejerbo.

– Vi er stolte over at Københavns Kommune har gitt oss denne viktige oppgaven. Vi ser frem til å trekke vår kompetanse innen både svømmehall- og boligbygging inn i prosessen, og skape et innbydende og velfungerende bygg for innbyggerne i København, sier Thomas Bolding Rasmussen, konserndirektør Danmark i Norconsult Danmark, som eier Nordic i en pressemelding.

Av Redaksjonen