02. februar 2023
Arkitektur
Vannlekkasjer i retten

Anken i millionsøksmålet mot arkitektene bak kirkebygget Teglen skal opp i mai.

Spikkestad kirke avbildet utenfra, med grønn eng i forgrunnen og trær på sidene.

Spikkestad kirke- og kultursenter, tegnet av Hille Melbye Arkitekter og arkitektfirmaet Einar Dahle.

Foto: Jiri Havran

Det er Dagbladet Børsen som nå skriver om søksmålet.

Etter å ha oppdaget store lekkasjer gjennom skråtaket på det nybygde Teglen, Spikkestad kirke- og kultursenter i Asker kommune (åpnet i mai 2018) gikk menigheten og kommunen til søksmål mot arkitektene i Hille Melbye Arkitekter og arkitektfirmaet Einar Dahle, og krevde opptil ni millioner for skadene.

Da saken kom opp høsten 2022 fikk kirken og kommunen fullt medhold, og Hille Melbye ble dømt til å betale sju millioner kroner i tillegg til saksomkostninger, skriver Børsen.

Arkitektene har anket, og nå skal saken opp til Borgarting lagmannsrett i mai.

- Kirken er fin den. Den er bare ikke tett, sier kirkesjef i Asker, John Grimsby, til Børsen.

Ifølge Drammens Tidende krevde Asker kommune i tillegg 5,7 millioner kroner for merkostnader og forsinkelser i byggeprosessen, men dette gikk partene inn et forlik om under høstens rettsak.

Drammens Tidende skriver at «Arkitektene avviser feilprosjektering og mener at problemene skyldes feil utført av entreprenøren.»

- Vi tar stilling til at den er anket og ønsker ikke noen ytterligere kommentarer på dette tidspunktet, det vi kan si er at vi er uenig i hvorvidt dette er en prosjekteringsfeil eller utførelsesfeil, sier Ingvild Arntzen, daglig leder i Hille Melbye Arkitekter, til Børsen.

Av Redaksjonen