16. april 2024
Bransje
Rossow til Dokken

Dokken utvikling har ansatt Vill-arkitekt Jan Erik Rossow som daglig leder.

Jan Erik Rossow

Jan Erik Rossow skal lede arbeidet med å utvikle området Dokken i Bergen. – Jeg gleder meg til å gripe fatt i oppgaven med å bygge en bydel der barna våre vil at barnebarna våre skal bli gamle, sier han i pressemelding fra Dokken utvikling. 

Foto: Bjørnar Andersen

Rossow er utdannet arkitekt fra Edinburgh College of Art og Aarhus School of Architecture og kommer fra stillingen som daglig leder i firmaet Vill Mer. 

– Det er et veldig spennende oppdrag å få være med på å utvikle og gjennomføre transformasjon av Dokken. Jeg gleder meg til å gripe fatt i oppgaven med å bygge en bydel der barna våre vil at barnebarna våre skal bli gamle – en levende bydel for alle, basert på mangfold og likeverd, sier Rossow i en pressemelding. 

Bystyret i Bergen vedtok å opprette et eget utviklingsselskap for utbyggingsområdet Dokken i 2022.

Styreleder i Dokken Utvikling, Eva Hagen, er godt fornøyd med både ansettelsesprosess og den valgte kandidaten.

– Vi hadde flere svært kvalifiserte søkere og i ansettelsen har vi vært spesielt opptatte av å få inn en person som brenner for utvikling i Bergen, som har god lokalkunnskap og som har et engasjement for både bærekraft og byutvikling, sier Hagen.

Rossow vil starte i stillingen 1. juni i år og gleder seg til å sette seg inn i og bygge videre på arbeidet som alt  er gjort i selskapet.

– Det er mange prosesser som må på plass på kort tid, og det kan sikkert bli utfordrende. Samtidig har byens politikere ved opprettelsen av selskapet sett hvilke muligheter dette gir. Som leder av Dokken Utvikling blir det min oppgave å jobbe for å realisere disse mulighetene, sier Rossow. 

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no.

Av Redaksjonen