03. april 2023
Bransje
Sørlandsarkitekter bytter navn

Det kristiansandsbaserte arkitektmiljøet Ark-Net endrer navn til Seil Arkitekter AS.

Foto av Seil arkitekter

Seil Arkitekter: Janicke Jebsen Vinje (f.v), Erik Asbjørnsen, Espen Erikstadog Camilla Nordahl Bang.

Foto: Jens Westbye

– Vi har levd lenge og godt som Ark-Net, og er heldige som har opparbeidet oss tillit både hos større og mindre utbyggere og privatpersoner både i og utenfor regionen. Å bytte navn er litt vemodig fordi man legger en epoke bak seg, samtidig blir det av praktiske grunner fint å slippe bindestrek. Et navnebytte er dessuten en fin anledning til å gi selskapet et løft i måten vi presenterer oss på, sier Erik Asbjørnsen, arkitekt og partner i Seil Arkitekter i en pressemelding.

Selskapet består i dag av 11 arkitekter, en bygningsingeniør og en BIM-koordinator, og både Asbjørnsen og Janicke Jebsen Vinje har vært med helt fra Ark-Net ble lansert for tjue år siden. Den gang i partnerskap med arkitektene Jan Egil Løvdahl og Ole Johan Dolva, som solgte seg ut i 2020, og ble erstattet med Espen Erikstad på eiersiden.

– Ark-Net hadde vurdert navnebytte en stund, og for meg var det en spennende oppgave å ta fatt på. Men navneprosesser er vanskelige, og vi gikk flere runder før vi kom i mål. Bakgrunnen for navnet er at seil er estetiske, funksjonelle og utformet for å spille på lag med naturen og elementene. Disse egenskapene kjennetegner også god arkitektur. I tillegg har vi kontor på den populære fiskebrygga midt i Kristiansand, med fantastisk utsikt mot byfjorden, så et navn med maritime assosiasjoner var bokstavelig talt nærliggende, forteller Camilla Nordahl Bang, som i dag er daglig leder i selskapet.

For øyeblikket tegner kontoret på prosjektet Kvartal 14 i Kvadraturen i Kristiansand sentrum, som på gateplan vil romme 4000 kvadratmeter til forretninger, samt 13.000 kvadratmeter kontorarealer i etasjene over. Seil jobber også med første byggetrinn i den nye bydelen Fiskåtangen i hjembyen, som ferdig utbygd vil bestå av cirka 660 boenheter.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no

Av Redaksjonen