14. august 2023
Bransje
Tor I. Hoel er ny prosjektleder for NRKs nye hovedkontor

NRK har ansatt Tor I. Hoel til å lede lede NRKs byggherreorganisasjon for utvikling, planlegging og bygging av nytt hovedkontor på Ensjø i Oslo.

Tor I. Hoel kommer fra stillingen som direktør for virksomhetsområdet PMO (Project Management Office) og bærekraft i Advansia AS.

For drøyt to år siden ble det klart at NRKs nye hovedkontor skal bygges på Normannsløkka på Ensjø. Nå melder NRK at de har ansatt Tor I. Hoel som prosjektdirektør, med ansvar for byggeprosjektet.

Hoel har spisskompetanse innen byggfag og solid erfaring med å lede store, komplekse byggeprosjekter, skriver statskanalen selv i en pressemelding.

Hoels siste prosjekt er oppføringen av Oslos nye legevakt, som åpner dørene i november. 

Stillingen rapporterer til NRKs prosjektstyre for nytt mediehus. Styreleder Johan Arnt Vatnan ser fram til samarbeidet med Hoel:

– Med Tor får vi en leder som tidligere har vist å kunne levere gode resultater i tilsvarende utfordrende og komplekse prosjekter med stor samfunnsinteresse og -betydning. Hans svært solide teoretiske og praktiske bakgrunn gir det beste utgangspunkt for å lede byggherreorganisasjonen for utvikling og gjennomføring av nytt hovedkontor.

Han tiltrer 1. oktober og overtar dermed stafettpinnen etter Jon Espen Lohne, som har ledet arbeidet med salget av NRKs eiendom på Marienlyst, kjøpet av NRKs nye tomt på Ensjø og første fase i reguleringsarbeidet for den nye tomta.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no.

Av Redaksjonen