13. januar 2023
Bransje
Vil på børs

Norconsult håper å notere selskapets aksjer på Oslo Børs i løpet av året.

Nils Morten Huseby (t.v.), styreleder i Norconsult, og Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.

Nils Morten Huseby (t.v.), styreleder i Norconsult, og Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.

Foto: Norconsult

Det er medarbeiderne i Norconsult som eier samtlige aksjer i selskapet, og i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling mandag 9. januar stemte 95 prosent av de fremmøtte stemmene for en børsnotering, melder selskapet i en pressemelding.

En børsnotering kan potensielt skje allerede i løpet av 2023 hvis interne og eksterne forhold tillater dette, skriver selskapet.

– En børsnotering vil styrke Norconsults posisjon som Norges største, og et av Nordens ledende rådgivningsselskaper for ingeniører, arkitekter og samfunnsplanleggere. En notering på Oslo Børs åpner også for at selskapet i større grad kan vurdere strategiske muligheter som krever finansiell fleksibilitet, samtidig som vi skal ivareta alle våre dyktige medarbeideres interesser og selskapets sterke kultur, sier Nils Morten Huseby, styreleder i Norconsult, i en pressemelding.

De siste årene har Norconsult kjøpt opp en rekke andre selskaper og arkitektkontorer, deriblant Nordic – Office of Architecture. Selskapet har i dag 5.500 ansatte fordelt på over 130 kontorer i Norge, Sverige og Danmark, samt kontorer i Polen og på Island.

Av Redaksjonen