26. september 2024
Byutvikling
8200 boliger og 35 000 arbeidsplasser mulig i sirkulært innovasjonsdistrikt

Ny mulighetsstudie for Hovinbyen, med hensikt om å bidra til å gjøre bygg, anlegg og produksjonsnæringen sirkulær, lansert i dag.

Hovinbyen Sirkulære Oslo_mulighetsstudie

«For å lykkes med innovasjonsdistriktet må det bygges en ny by i byen som kombinerer bolig, arbeidsplasser, kultur, handel forskning/utdanning og bærekraftig industrivirksomhet», heter det i mulighetstudien til HSO.

Illustrasjon: Hovinbyen Sirkulære Oslo

– Vårt oppdrag har vært å se på hvordan vi kommer oss fra industri til en sirkulær by i byen. Vi anbefaler å konsentrere innsatsen om tre kraftsentre, hvor Økern er sentrum med alle bylivsfunksjoner, Ulven fokuserer på bygg og anlegg og Haraldrud blir et senter for sirkulær avfallshåndtering og industri, sier Geir Haaversen i A-lab arkitekter i en pressemelding.

Det er A-lab som sammen med Civitas og et tverrfaglig ekspertteam har gjennomført mulighetsstudien for Hovinbyen Sirkulære Oslo (HSO). 8 200 nye boliger og 35 000 nye arbeidsplasser fordelt på 1,66 mill kvadratmeter skal være mulig å kombinere, viser studien.

Hovinbyen Sirkulære Oslo (HSO) er et samarbeid mellom grunneiere, næringsliv, kunnskapsmiljøer og Oslo kommune med mål om å utvikle Hovinbyen, som tar utgangspunkt i Økern, Ulven og Haraldrud, til et innovasjonsdistrikt som kutter utslipp og skaper nye arbeidsplasser.

– Vi har skyhøye ambisjoner for dette området, men skal vi lykkes må vi være flere aktører som fortsetter å bidra inn i arbeidet. Vi i næringslivet tør å satse her, men vil gjerne se den samme innsatsviljen fra kommune og stat slik at vi kan få realisert det potensialet vi ser at finnes, sier styreleder i HSO og Obos-sjef, Daniel Kjørberg Siraj, i meldingen.

Hele mulighetsstudien kan leses her.

Av Redaksjonen