08. februar 2023
Konkurranser
Feirer 30 med studentkonkurranse

Nasjonale turistveger feirer 30-årsdagen med en designkonkurranse for arkitektstudenter. To nye rasteplasser skal tegnes.

Foto av norsk natur

Kunne du tenke deg å tegne rasteplass her? Hesthamar, Nasjonal turistveg Hardanger.

Foto: Therese Ruud

Denne sommeren er det 30 år siden Stortingets samferdselskomite ga sine signaler som ledet fram til etablering av Nasjonale turistveger. I juni vil Statens vegvesen markere dette med «Rast», en utstilling og seminarer i Oslo som summerer opp, reflekterer og ser fremover. I opplegget inngår en designkonkurranse for arkitektstudenter.

I en pressemelding skriver vegvesenet at de søker nye impulser fra yngre generasjoner formgivere, og inviterer dermed studenter i arkitektur og landskapsarkitektur til en åpen konkurranse om å utforme to nye rasteplasser langs to turistvegstrekninger.

Invitasjon går til studentene ved AHO (Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo), BAS (Bergen Arkitekthøgskole), NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) og NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet).

Konkurransen handler om å reflektere over arkitektur og landskapstiltak langs Nasjonale turistveger og utvikle prosjekt som peker framover. Konkurransen omfatter to nye turistvegprosjekter med servicebygg og rast: Hesthamar, i nærheten av Utne langs Nasjonal turistveg Hardanger, og Grimsa bru, langs Nasjonal turistveg Rondane.

Leveringsfrist for konkurransebidrag er 31. mars 2023 klokken 12.00, og konkurransegrunnlaget finnes her.

Prosjektene fra konkurransen vil bli utstilt og vinnerne kåret på AHO i juni som del av Nasjonale turistvegers 30-årsmarkering.

Av Redaksjonen