Sammen med svenske Semrén & Månsson Arkitekter og dansk-svenske Mareld Landskapsarkitekter skal norske Hille Melby tegne den nye arenaen «Krona» i Kungsbacka, sør for Gøteborg i Sverige, opplyses det i en pressemelding fra kontoret
Totalt har prosjektet et investeringsbudsjett på 550 millioner svenske kroner, og planen er at bygget skal stå ferdig i 2027. Oppdragsgiver er Kungsbacka Kommun.
– Dette er et stort og viktig oppdrag for oss, i en del av Sverige som er i stor utvikling. Vi har jobbet grundig med et forslag som skal vekke interesse og nysgjerrighet, og har jobbet med å utvikle området med tanke på mennesker, miljø og natur, for å lage en attraktiv destinasjon for både innbyggere og besøkende, sier Robin Rakke, hovedarkitekt i Hille Melbye Arkitekter og arenaekspert, som tidligere har jobbet med Jordal Amfi, Uppsala Arena, og i disse dager med nye Nadderud Stadion og idrettspark.
Kungsbacka Arena, «Krona», har et totalareal på over 20 000 kvadratmeter, hvorav 10 000 er kommersielle arealer i tilknytning til arenaen. Hovedarenaen har en publikumskapasitet på 3500 tilskuere ved konserter og 2500 på idrettsarrangementer. Det integrerte fotballstadionet har en publikumskapasitet på drøyt 1000 plasser, og med skissert mulighet for utvidelse til 3000 tilskuerplasser. De kommersielle arealene inneholder tilbud som skal berike anlegget og stedet: Idrettstorg, restauranter, treningsstudio, klatrevegg, kontorer, takhager og lokaler til forskjellige foreninger.
Det nye bygget skal utformes slik at arenaen åpner seg mot byen, og at alt liv inne i arenaen blir synlig utenifra på alle plan. Et stort entrérom mot torget binder alle funksjonene sammen, og skaper et pulserende hjerte i sentrum av prosjektet. Navnet «Krona» kommer av det visuelle uttrykket på fasaden. Ved større arrangementer tennes krona på arenaen, og lyser opp byens silhuett, heter det i pressemeldingen.
– Målet er at den nye arenaen og området rundt skal bidra som en generator for en bærekraftig omstilling av hele området, der prosjektet tar sosialt, økologisk, økonomisk og kulturelt ansvar. Det vil bidra til å løfte hele Kungsbacka, sier Rakke.
Av Redaksjonen