23. november 2023
Konkurranser
Vant konkurranse om Sølvbergets takhage

Curve Studio, Local, Schjelderup & Gram, og Bybonden i Bergen vant konkurransen om takhage på Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger.

Slik kan taket på Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger se ut i fremtiden.

Illustrasjon: Curve Studio, Local, Schjelderup & Gram, og Bybonden i Bergen

Stavanger kommune har kåret en vinner i sin konkurranse om utforming av en hage på taket av Sølvberget bibliotek og kulturhus. Curve Studio, Local, Schjelderup & Gram, og Bybonden i Bergen ble presentert som vinner i Stavanger bystyre denne uka. Det melder Stavanger Aftenblad.

– Vi mener det er det prosjektet som best ivaretar Sølvbergets behov, i tillegg til at det er robust og tåler å tilpasses, sier Jostein Korsnes fra Dark Stavanger til avisen. Han satt i juryen, oppnevnt av Norske arkitekters landsforbund.

Vinnerutkastet «Sølvtaket» tilfører ifølge arkitektene kulturhuset Sølvberget nye aktivitetsmuligheter og opplevelseskvaliteter, samtidig som den eksisterende bygningens uttrykk respekteres.

– Vi har vært veldig opptatt av fjernvirkning, altså hvordan taket vil se ut fra ulike ståsteder på utvalgte steder i sentrum. Sølvberget er et bygg med vernestatus, og man kan fort møte motstand hos antikvariske myndigheter hvis man ikke ivaretar Sølvbergets identitet, sier jurymedlem Korsnes.

Forslaget er inspirert av byens takpanorama og Sølvbergets strukturalistiske arkitektur, og tar sikte på å bevare den fantastiske utsikten, samtidig som den nye paviljongen tilbyr beskyttelse mot vær og vind, skriver Curve Studio på sine nettsider. 

Sølvtakets fleksible struktur og innovative funksjoner setter de fremtidige brukerne i fokus, og åpner for en foranderlig og multifunksjonell takopplevelse gjennom hele året, mener arkitektene.

Av Redaksjonen