10. juni 2024
Miljø
De to første Futurebuilt-kandidatene klare i Stavanger

Futurebuilt har som mål å utvikle den attraktive nullutslippsbyen gjennom å være et utstillingsvindu for byggenæringen. Nå får Stavanger sine to første prosjekter.

Foto av hvite trehus.

Stavanger får sine første Futurebuilt-prosjekter.

Foto: Gary Bembridge

Innovasjonsprogrammet Futurebuilt startet opp i Stavanger i februar. Nå er de to første kandidatene klare, og intensjonsavtaler signert med to lokale utbyggere. Laerdal Medical skal få nytt hovedkontor i Tanke Svilands gate 30, og Smedvig Eiendom skal gjennomføre rehabiliteringsprosjektet «Spinn».

– Begge prosjektene har lenge jobbet med FutureBuilt-kriterier for sirkulære bygg. Det er derfor vel fortjent at de blir de første offisielle kandidatprosjektene i Stavanger, sier prosjektleder for FutureBuilt, Heather Bergsland i Stavanger kommune.

Hun legger til at flere utbyggere har vist interesse, og at de gleder seg over å kunne sette i gang med de to første prosjektene.

Hovedkontoret i Tanke Svilands gate skal rehabilitere eksisterende bygningsmasse på en måte som tilrettelegger for samhandling mellom de tilknyttede arbeidsplassene og åpner opp mot nabolaget rundt. Bygningsmassen skal også bli mer klimarobust.

Smedvig Eiendom skal oppgradere bygningene på Åsen i Stavanger og tilføre nye bygg. Uteområdene skal også få et løft, og prosjektet «Spinn» skal bli regionens første sirkulære bygg. Det innebærer at en testarena for nye sirkulære forretningsmodeller blir etablert.

– Vi ønsker at Site 4016 kan være en living lab der aktørene i BAE-næringen kan teste ut nye løsninger, sier CTIO i Smedvig, Rune Augenstein.

Av Redaksjonen