24. oktober 2023
Priser
Dette er vinneren av RIBA Stirling Prize 2023

Bolig- og omsorgssenteret John Morden Centre hedres med RIBA Stirling Prize 2023.

Bolig- og omsorgssenter i Blackheath, London, som har blitt totalrenovert og transformert til et anlegg utformet for å oppmuntre til sosial interaksjon og bevegelse blant beboere, med det formål å støtte sunnere og lengre liv.

Foto: Jim Stephenson

John Morden Centre, tegnet av Mæ, er blitt kunngjort som vinneren av RIBA Stirling Prize 2023. Prisen deles ut årlig av Det kongelige instituttet for britiske arkitekter (RIBA), til den bygningen prisens jury anser som Storbritannias beste det året.

John Morden Centre er et over 300 år gammelt bolig- og omsorgssenter i Blackheath, London, som er blitt totalrenovert og transformert til et anlegg utformet for å oppmuntre til sosial interaksjon og bevegelse blant beboere, med det formål å støtte sunnere og lengre liv. Bolig- og omsorgssenteret tilbyr nå behandlingsrom, frisørsalong, neglesalong, arrangementslokaler og velværefasiliteter.

I sin begrunnelse roser juryen bygningens effektive bruk av sosiale områder og helse- og omsorgsrelatert design. John Morden Centre RIBA Stirling Prize, den 27. i rekken.

– John Morden Centre er et inspirerende sted som har smidig integrerte medisinske fasiliteter og sosiale rom. Bygget utgjør en flott modell for utforming av helse- og omsorgssentre for eldre. Bygningen viser en dedikasjon til å skape et miljø som oppmuntrer til samfunn og som forebygger isolasjon, uttalte Ellen van Loon, leder av RIBA Stirling Prize-juryen, i en pressemelding fra RIBA.

 

Samtidig som RIBA annonserte vinneren av årets pris, åpnet de for nominasjoner til RIBA UK Awards 2024. Fristen for påmelding er torsdag 7. desember 2023.

Av Redaksjonen