03. oktober 2023
Priser
Disse fem er finalister til landskapsarkitekturprisen 2023

Juryen til landskapsarkitekturprisen 2023 har vurdert 29 prosjekter fra hele landet. De har jobbet seg frem til fem finalister til prisen som deles ut på Landskapsarkitekturdagen 20. oktober, på Arkitektenes hus i Oslo.

Illustrasjon av oss aktivitetspark.

Aktivitetsparken på Prestejordet i Voss har fått en ny aktivitetsflate, tilpasset alle aldre og funksjonsnivå. Prosjektet er tegnet av Østengen & Bergo for Voss kommune. 

Foto: Østengen & Bergo

Landskapsarkitekturprisen ble stiftet av NLA, Norske landskapsarkitekters forening, og ble for første gang delt ut i 2015. Siden det har hedersprisen årlig vært enaplattformor å synliggjøre og fremme faget. 

Disse fem er finalister til årets pris:

Lyngshaugparken i Bergen, tegnet av Norconsult Arkitektur og Landskap, Bergen og Curve Studio for Bergen kommune. Parken er blitt fornyet for å bidra til mer aktivitet og økt biologisk mangfold. Fornyelsen inkluderer en bekkeåpning, lekeplasser og nye oppholdssteder.

Rudolf Nilsens plass, tegnet av Studio Oslo Landskapsarkitekter og bar bakke landskapsarkitekter as for Oslo kommune. Byrommet er blitt oppgradert til et mer attraktiv bypark for nærområdet. Det har vært en omfattende bruk av brukermedvirkning i prosjektet.

Gata Grønland – Midlertidig bygate, av SLA Norge og Fragment for Oslo kommune. Den til vanlig sterkt trtrafikkerteaten er transformert til et bilfritt byrom for økt byliv.

Voldsløkka skole, tegnet av Østengen & bergo for Oslo kommune. Prosjektet inkluderer skolens skolegård og nyskapende løsninger for overvannshåndtering

Voss aktivitetspark, tegnet av Østengen & Bergo for Voss kommune. Aktivitetsparken på Prestejordet i Voss har fått en ny aktivitetsflate, tilpasset alle aldre og funksjonsnivå.

Prisen deles ut på Landskapsarkitekturdagen 20. oktober, i Arkitektenes hus i Oslo.

 

Av Redaksjonen