21. august 2023
Priser
Søker prosjekter til Betongelementprisen

Betong Norge vil ha kandidater til Betongelementprisen 2023. Påmeldingsfrist er den 1. september.

Betongelementprisen. Foto.

Betongelementprisen tildeles hvert andre år. I 2021 var det hytta Sellanraa, også kalt «Betonghytta», i Målselv fjellandsby, tegnet av Hamran/Johansen Arkitekter, som vant.

Foto: Andrè Severin Johansen

Betongelementprisen ble opprettet i 1987 og gis til arkitektkontorer som annerkjennelse for talentfull og god arkitektonisk bruk av betongelementer. Prisen er et samarbeid melllom Betong Norge, Rådgivende Ingeniørens Forening og Norske Arkitekters Landsforbund.

Nå oppfordrer prisutdelerne byggenæringen til å melde på kandidater til årets pris. Påmeldingsfristen er den 1. september og kan gjøres her.

- Med Betongelementprisen ønsker vi å gi en anerkjennelse til innovativ og estetisk bruk av betong, klimasmarte løsninger og konstruksjoner der betong utgjør en viktig del av det konseptuelle. Fra prisen ble etablert har vurderingskriteriene vært i stadig utvikling, derfor er klima og miljø også en viktig del av vurderingen, sier John-Erik Reiersen, daglig leder i Betong Norge og jurysekretær for Betongelementprisen i en uttalelse.

Prosjektene som nomineres til prisen må ha vært overlevert byggherre ikke senere enn 3 år før tildeling. Prisen tildeles arkitektforetaket som har deltatt i prosjektet. Byggets eier, entreprenør og rådgiver tildeles diplom. For de tre siste årene har det fulgt en pengepremie med til arkitektkontoret, men dette er noe som juryen vurderer fra år til år, skriver Betong Norge.

De tre siste prisene er tildelt prosjekter med stort spenn, og er blitt tildelt et hytteprosjekt, en rasteplass og en gjenbruksstasjon. Betongelementprisen 2021 ble tildelt Hamran/Johansen Arkitekter AS MNAL i samarbeid med oppdragsgiver og elementfabrikk for hytta «Sellanraa» i Måselv fjellandsby. I 2019 var det KAP Kontor for Arkitektur og PLAN AS som stakk av med prisen for Ostasteidn rasteplass, og i 2017 ble prisen tildelt Longva Arkitekter AS for Smestad Gjenbruksstasjon.

Av Redaksjonen