
Ideen for både restauranten og interiøret er enkel: 24 gjester til middag, rundt ett bord.
Oppdragsgiver Carl Johan Bahre hadde i mange år drømt om å starte en restaurant der folk skulle samles rundt ett stort langbord, for å dele smaksopplevelser og god stemning.
I arbeidet med å utforme planløsning og interiør var målet først og fremst at restauranten skulle oppleves som et godt sted å være. Vi ønsket å skape et generøst og luftig lokale med gode rammer for både besøkende og ansatte. Visuell kontakt med gateplan og god tilgang til dagslys har fått mye fokus både i restauranten og på kjøkkenet. Bygget har en raus fasade med glassflater fra gulv til tak, men ingen vinduer i bakkant, noe som har satt premissene for planløsningen.
Inngangsarealet på Ett Bord fungerer som et utstillingsvindu for noen av råvarene som brukes i matlagingen, og man har innsyn til kokkene gjennom et vindu som skiller grovkjøkken og inngang. Videre innover i lokalet ligger ventesonen og det åpne kjøkkenet.
“Det åpne lokalet er delt inn i soner gjennom materialer og fargebruk.”
Det spesialtegnede langbordet i heltre eik har naturligvis hovedrollen i lokalet. Det er hele 6 m langt og 1,3 m bredt, med plass til 24 personer på spesialtegnede eikebenker med cognacbrune lærputer. Proporsjonene på bordet har blitt nøye vurdert, både i forhold til rommets størrelse, og ikke minst det sosiale spillet som skal finne sted rundt bordet. Benkene er tegnet med svært lav rygg for å gi en følelse av skjerming bak. 30 lyspærer henger i et organisert kaos over bordet.
Det åpne lokalet er delt inn i soner gjennom materialer og fargebruk. Inngang, vente- og kjøkkensone har et rent, lyst og lett uttrykk, men med en stram linjeføring som går igjen i hele restauranten. Her er det brukt håndlagde sementfliser fra Popham, mens gulvet i selve bespisningsarealet har solide flåteplank i heltre eik. Uttrykket her er tyngre og mer robust. Himlingen er åpen ute i lokalet, og svært begrenset takhøyde har vært en utfordring gjennom prosjektet.
- Radius Design AS
- Carl Johan Bahre
- 156 kvm.
- 4500000 NOK eks. mva
- 2016
- Daniel Ness Turco, interiørark. MNIL
- Vannbåren varme
- Ventilasjon med roterende varmegjenvinner
- Prosjektet har blitt sertifisert som BREEAM very good
- Niklas Hart

Fra bespisningsarealet ser man over til kjøkkenet.
Foto: Niklas Hart
I ventearealet kan man også følge med på det som skjer på kjøkkenet.
Foto: Niklas Hart
Sementfliser og eikeplank: Gulvovergangen fra ventesone til spiseareal.
Foto: Niklas Hart
Bord og benk.
Foto: Niklas Hart
Benk, tresammenføyninger.
Foto: Niklas Hart
Møbleringsplan. 1. Garderobe, 2. Lager, 3. Grovkjøkken, 4. Åpent kjøkken / utlevering, 5. Inngangsareal,6. Ventesone, 7. Bespisningsareal.
Illustrasjon: Radius Design AS
Benk 3-seter, oppriss forfra og fra siden.
Illustrasjon: Radius Design AS
Ideen for både restauranten og interiøret er enkel: 24 gjester til middag, rundt ett bord.
Foto: Niklas Hart