Ett bord Oslo

Arkitekter

  • Radius Design AS

Interiørfoto av restaurant med langbord og mindre sittegrupper.

Ideen for både restauranten og interiøret er enkel: 24 gjester til middag, rundt ett bord.

Oppdragsgiver Carl Johan Bahre hadde i mange år drømt om å starte en restaurant der folk skulle samles rundt ett stort langbord, for å dele smaksopplevelser og god stemning.

I arbeidet med å utforme planløsning og interiør var målet først og fremst at restauranten skulle oppleves som et godt sted å være. Vi ønsket å skape et generøst og luftig lokale med gode rammer for både besøkende og ansatte. Visuell kontakt med gateplan og god tilgang til dagslys har fått mye fokus både i restauranten og på kjøkkenet. Bygget har en raus fasade med glassflater fra gulv til tak, men ingen vinduer i bakkant, noe som har satt premissene for planløsningen. 

Inngangsarealet på Ett Bord fungerer som et utstillingsvindu for noen av råvarene som brukes i matlagingen, og man har innsyn til kokkene gjennom et vindu som skiller grovkjøkken og inngang. Videre innover i lokalet ligger ventesonen og det åpne kjøkkenet. 

“Det åpne lokalet er delt inn i soner gjennom materialer og fargebruk.”

Det spesialtegnede langbordet i heltre eik har naturligvis hovedrollen i lokalet. Det er hele 6 m langt og 1,3 m bredt, med plass til 24 personer på spesialtegnede eikebenker med cognacbrune lærputer. Proporsjonene på bordet har blitt nøye vurdert, både i forhold til rommets størrelse, og ikke minst det sosiale spillet som skal finne sted rundt bordet. Benkene er tegnet med svært lav rygg for å gi en følelse av skjerming bak. 30 lyspærer henger i et organisert kaos over bordet.

Det åpne lokalet er delt inn i soner gjennom materialer og fargebruk. Inngang, vente- og kjøkkensone har et rent, lyst og lett uttrykk, men med en stram linjeføring som går igjen i hele restauranten. Her er det brukt håndlagde sementfliser fra Popham, mens gulvet i selve bespisningsarealet har solide flåteplank i heltre eik. Uttrykket her er tyngre og mer robust. Himlingen er åpen ute i lokalet, og svært begrenset takhøyde har vært en utfordring gjennom prosjektet.

Interiørarkitekt
  • Radius Design AS
Oppdragsgiver
  • Carl Johan Bahre
Bruttoareal
  • 156 kvm.
Kostnader
  • 4500000 NOK eks. mva
Ferdigstilt
  • 2016
Interiørarkitekt medarbeidere
  • Daniel Ness Turco, interiørark. MNIL
Adresse
Ruseløkkeveien 3
Energikilder
  • Vannbåren varme
Ventilasjon
  • Ventilasjon med roterende varmegjenvinner
Andre tiltak
  • Prosjektet har blitt sertifisert som BREEAM very good
Foto
  • Niklas Hart
Interiørfoto av restaurant med langbord og mindre sittegrupper.

Fra bespisningsarealet ser man over til kjøkkenet.

Foto: Niklas Hart
Interiørfoto av restaurant med disk og åpent inn til kjøkken.

I ventearealet kan man også følge med på det som skjer på kjøkkenet. 

Foto: Niklas Hart
Detalj foto av material møter, fliser og treverk.

Sementfliser og eikeplank: Gulvovergangen fra ventesone til spiseareal. 

Foto: Niklas Hart
Detalj foto av bord og benk laget av lyst treverk og skinn.

Bord og benk.

Foto: Niklas Hart
Detalj foto av sammenføyninger på benk av treverk og skinnpute.

Benk, tresammenføyninger. 

Foto: Niklas Hart
Plan av restaurant som viser møblering. Arkitekt tegning.

Møbleringsplan. 1. Garderobe, 2. Lager, 3. Grovkjøkken, 4. Åpent kjøkken / utlevering, 5. Inngangsareal,6. Ventesone, 7. Bespisningsareal.

Illustrasjon: Radius Design AS
Målsatt oppriss av benk. Design tegning.

Benk 3-seter, oppriss forfra og fra siden. 

Illustrasjon: Radius Design AS
Interiørfoto av restaurant med langbord og mindre sittegrupper.

Ideen for både restauranten og interiøret er enkel: 24 gjester til middag, rundt ett bord.

Foto: Niklas Hart